Nogomet

Kraj za Lille i Monaco

Maja Giljanović • srijeda, 25.10.2006.

Odigrano je pet susreta francuskog Liga kupa u kojima je zabilježeno slijedeće: prolaz dalje branitelja naslova Nancyja, domaći neuspjeh Lillea, drugoligaško izbacivanje Monaca, čista pobjeda Le Mansa te golijada Sochauxa...

Nancy je golovima Donsumnua u 45. i Leclusea u 82. svlada odličnu momčad Toulousea koja je tek u 86. minuti uspjela zabiti iz nebrojenih izglednih prigoda promašenih tijekom čitavog susreta. Učinio je to Bergoignoux nakon što su se propisno ispromašivali redom: Akpa Akpro, Fabinho, Bonnet, Mathieu i sam Bergougnoux.

Umorna od non-stop ritma prvenstvenih i utakmica Lige prvaka, momčad Lillea je na domaćem terenu eliminirana od Rennesa. U mlako odigranoj utakmici, nakon isteka 90. rezultat se nije mijenjao, a zatim su u 103. Sow te u 115. Marveux iskoristili prednost igrača više (isključen Vitakić u 97. minuti).

Nastavlja se, pak, posrtanje Monaca koji je zaustavljen na gostovanju kod Reimsa. Drugoligaš je izvukao nulu nakan 90 te 120 minuta igre te je nakon jedanaesteraca izborio plasman u četvrtfinale. Tragičari momčadi trenera Bolonija bili su Di Vaio i kapetan, Gael.

Lens ja nakon tri kola bez pobjede uputio po prolaz dalje kod Le Mansa kojem također ne cvjetaju ruže. Naime, crveno - žuti su vlastitu crnu seriju od preko mjesec dana bez pobjede zaustavili pobjedom upravo protiv sjevernjaka. Dva realizirana jedanaesterca, Bangoura i Romaric te još jedan pogodak Bangoure bili su dovoljni za slavlje protiv Lensa za kojeg je počasni gol zabio Cousin pet minuta prije isteka susreta.

Momčad Sochauxa se s lakoćom razračunala s drugoligašem iz Dijona. Petardu su ispucali Sene, dvaput Isabey te u nastavku Ziani i Mezague.

U preostalim susretima osmine finala sastaju se Lyon - PSG, Auxerre - Bordeaux te Saint Etienne - Marseille.

Rezultati, osmina finala, Liga kup: Nancy - Toulouse 2:1, Sochaux - Dijon 5:0, Le Mans - Lens 3:1, Reims - Monaco 0:0 (4:3 jedanaesterci), Lille - Rennes 0:0 (0:2 produžeci)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!