Zimski sportovi

Raich opet u vodstvu

Goran Tomičić • nedjelja, 04.03.2007.

Nakon jučerašnje pobjede u veleslalomu, Benjamin Raich vodeći je i danas nakon prve vožnje slaloma u Kranjskoj Gori, ispred Matta i Palandera...

Raich je još jednom pokazao da je nepobjediv na Podkorenu. Prvu vožnju odvezao je u agresivnom stilu i ušao u cilj kao vodeći sa četiri stotinke boljim vremenom od Matta, koji je i dalje u odličnoj slalomskoj formi. Svjetski prvak je nakon zaostatka od 20 stotinki na prvom prolazu, odličnom vožnjom u donjem dijelu bio za 13 stotinki brži od Palandera, koji je sa startnim brojem jedan napokon odvezao jednu slalomsku vožnju u formi u kakvoj je bio prije ozljede na prošlosezonskoj završnici Svjetskog kupa u Äreu.

Ivica Kostelić je na 13. mjestu, u njegovu nastupu bio je primjetan veliki oprez i nesigurnost nakon serije loših rezultata ove sezone. Na prolaznom vremenu zaostao je gotovo sekundu, a do kraja je povisio na sekundu i 81 stotinku, ali u drugoj vožnji ima dobre izglede za bolji plasman. Utrku nisu završili Neureuther i Svindal, kojeg će velika greška nakon prolaznog vremena gdje je zaostajao 75 stotinki stajati vodeće pozicije u ukupnom poretku. Miller je opet vozio loše i dodatno umanjio ionako male izglede za osvajanje Velikog kristalnog globusa, ali 24. mjesto je ipak njegov najbolji slalomski rezultat ove sezone.

Druga vožnja počinje u 13 sati.

Kranjska Gora, Slalom, poredak nakon prve vožnje:
1. Benjamin Raich (Aus) 48.80
2. Mario Matt (Aus) +0.04
3. Kalle Pallander (Fin) +0.17
4. Ted Ligety (SAD) +0.94
5. Michael Janyk (Kan) +0.96
6. Manfred Moelgg (Ita) +1.12
7. Andre Myhrer (Šve) +1.40
8. Marc Berthod (Švi) +1.48
9. Markus Larsson (Šve) +1.62
10. Thomas Grandi (Kan) +1.63
... 13. Ivica Kostelić (HRV) +1.81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!