Ostali sportovi

Izvrsni nastupi naših atletičara u Pragu

Sportnet • nedjelja, 18.03.2007.

U petak je u atletskoj dvorani Otokara Jandera otvoreno treće Europsko atletsko dvoransko prvenstvo za lako mentalno retardirane osobe. Na EP sudjeluje 13 Europskih država sa 113 natjecatelja i 49 trenera i ostalog pratećeg osoblja...

Najmlađa reprezentacija na EP je naša reprezentacija koja je došla u sljedećem sastavu: Mikela Ristoski-Pula, Gordana Đorđević-Rijeka, Eva Bognar i Đurđica Krivačić-Bjelovar, Zoran Talić, Ernesto Vičić, Roni Režić i Hadži Kujaj- Rijeka, Damir Krištofac - Bjelovar, Velimir Femen i Romeo Težački- Varaždin. Prateći tim: Zoran Ćuić - trener iz Bjelovara, Snježana Petković i Zvonimir Brozić, treneri i Barbara Vlaše Roman, psiholog, svi iz Rijeke, Blaženka Birolla - trener iz Varaždina i izbornik Branko Omazić iz Zagreba. S našom reprezentacijom na otvorenju bio je i naš veleposlanik u Češkoj, gospodin Marijan Ramušćak.

Prvi dan oborena su tri svjetska rekorda, a i ostali rezultati bili su izvanredni. Organizacija i smještaj su na visokom nivou i za očekivati je daljnji napredak atletike za osobe s lakom mentalnom retardacijom.

Našim mladim atletičarima ovo je drugo EP, a prvo u dvorani. Rezultati su uglavnom bili na nivou njihovih osobnih rekorda, što je nedovoljno za finalna natjecanja.

Što se tiče rada pratećeg osoblja, ista je odradila veliki posao u petak navečer kada je svim reprezentacijama, predsjedniku Europske federacije i predsjedniku Tehničkog odbora predstavljena kandidatura grada Varaždina za domaćina EP na otvorenom 2010 godine na otvorenom. U ime grada Varaždina kandidaturu je predstavila tročlana delegacija kojoj je asistirao i naš veleposlanik, gospodina Marijan Ramušćak. Naša kandidatura je prihvaćena i danas se očekuje potvrda nakon zasjedanja Izvršnog odbora Europskog INAS-FID-a.

Sastav naše ekipe obećava odlične rezultate za tri godine jer svi naši reprezentativci su u rangu kadeta i juniora i ako im se omoguće maksimalni uvjeti za rad mogli bi svojim rezultatima stići i naše paraolimpijce među kojima imamo i dva svjetska prvaka.

Drugi dan natjecanja na Europskom atletskom dvoranskom natjecanju donio je izvrsne rezultate naših atletičara s lakom mentalnom retardacijom. Briljirala je štafeta 4x200m s osvojenim četvrtim mjestom i rezultatom 1:44,17, te je ostavila iza sebe velikog favorita Španjolsku i domaćina Češku kao i Poljsku.

Zoran Talić bio je izvrstan u skoku u dalj i sutra nastupa u finalu s još sedmoricom od 25 najboljih.

Mikela Ristoski bila je u finalu skoka udalj osma, a Gordana Đorđević deveta.

Najmlađi član ekipe, Damir Krištofac (16 god.)bio je 11. u trci na 800 m sa novim osobnim rekordom 2:25,41. Mikela Ristoski i Đorđević Gordana plasirale su se i u polufinale utrke na 60m i na kraju zauzele 15., odnosno 14. mjesto.

Roni Režić nije uspio ući u polufinale trke na 60 m.

Poslije današnjeg dana možemo konstatirati da smo se primakli prvoj medalji u seniorskoj konkurenciji, što govori da imamo odlične juniore i kadete s velikim predispozicijama za medalje narednih godina.

Nedjelja je zadnji dan natjecanja, dan kada imamo 5 nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!