Tenis

Čiliću prvijenac karijere

Maja Giljanović • subota, 14.04.2007.

Mladi hrvatski Davis Cup reprezentativac Marin Čilić je na 75.000$ vrijednom ATP Challengeru u Casablanci preokretom stigao do prvog jamačno ne i posljednjeg naslova u karijeri...

18-godišnjak je u dvoboju mladih lavova izgubio prvi set od Talijana Simone Bolellija, ali je u sljedeća dva zadržao hladniju glavu te nadvisio trećeg nositelja turnira.

Tri godine stariji, 112. igrač svijeta ove sezone definitivno preuzima ulogu prvog reketa azzurra, a da je tome uistinu tako najbolje svjedoče posljednji rezultati. Bolelli je, naime, igrao u finalu Bergama (poraz od Santoroa), međutim, potencijal je nagovijestio prošavši dvije runde Mastersa u Miamiju (Monfils, Tursunov te poraz od Davida Ferrera). Međugorcu je, pak, rezultat sezone dosad bilo prošlomjesečno četvrtfinale Sarajeva i tijesan poraz od Crugnole u tie-breaku trećeg seta.

Juniorski je pobjednik Roland Garrosa, vrijedi istaknuti, u odlučujućim trenucima susreta uživao glasnu podršku Marokanaca budući je talijanski Davis Cup reprezentativac u polufinalu jučer zaustavio El Aareja, domaćeg ljubimca tribina (legitimnog nasljednika El Aynaouija).

Marin je trenutno 176. igrač svijeta, a 4:6, 6:3, 6:4 pobjeda osigurava mu 60 ATP bodova te će od sutra zauzeti najbolji plasman karijere (165. u siječnju) oko 150. pozicije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!