Rukomet

Austrijanke izgubile u Rusiji

Ivana Strahija • nedjelja, 15.04.2007.

U prvoj utakmici polufinala Lige prvakinja igračice Hypa izgubile su u Rusiji protiv domaće Lade Togliatti 28:22. Uzvratni se meč igra sljedećeg petka u Austriji, a sudeći po igri koju su Austrijanke prikazale, borba za ulazak u finale neće biti nimalo laka.

Već po isteku 15. minute domaće su imale 9:4. Kao da su tek sad shvatile što je ulog, Austrijanke počinju igrati mnogo bolje, par minuta pred kraj predvođene odličnom Fridrikas igračice Hypa izjednačuju na 12:12. Ipak, Ruskinje su na domaćem parketu i ne puštaju samo tako, već postižu pogodak kako bi na odmor otišle u vodstvu.

Prve minute drugog dijela ponovno protječu u potpunom znaku Ruskinja. Domaće redaju gol za golom, i brzo imaju prednost od 18:13. Igra Austrijanki varira od minute do minute, približavaju se na svega –1 kod 22:21, no ponovni pad u koncentraciji gošći uzrokuje neminovni poraz.

Najveći je problem u redovima Hypa zasigurno bila disciplina i konzistentnost u igri. Ukoliko namjeravaju ostvariti svoj san o ulasku u finale Lige prvakinja, igračice Hypa će u narednom tjednu morati pošteno zapeti.

Najviše je pogodaka na susretu postigla Ruskinja Marennikova (9/4).

Liga prvakinja, prvo kolo polufinala:
Lada Togliatti - Hypo NÖ 28:22 (13:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!