Nogomet

Ronaldo izvisio kod Dunge

Maja Giljanović • utorak, 01.05.2007.

Brazilska je superzvijezda Ronaldo još jednom dobila košaricu izbornika Selecaoa Dunge koji ga od preuzimanja momčadi (od Parreire) po neuspjehu na SP u Njemačkoj još nijednom nije pozvao na reprezentativno okupljanje...

40-godišnjak je potvrdio da će se: "Fokusirati na neka nova napadačka rješenja što bi značilo da deset godina mlađi Ronaldo ne putuje krajem lipnja u Venezuelu na pokušaj obrane naslova prvaka Južne Amerike (osvojenog 2004. godine u Peruu nakon 2:2 te boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Argentine).

Strijelac 67 golova u 104 nastupa za peterostruke svjetske prvaka zasigurno se nije nadao ovakvom raspletu s obzirom da je nakon prelaska na San Siro ponovno pronašao sebe. Protivničku je mrežu, naime, zatresao sedam puta u 12 odigranih susreta s tim da naravno nema pravo nastupa u Ligi prvaka jer je u ranijoj fazi natjecanja nastupao za madridski Real.

Razočarenje je tim veće jer upravo je Ronaldo bio ključna figura u osvajanjima Copa Americe 1997. (pet pogodaka uključujući jedan u finalnoj 3:1 pobjedi nad Bolivijom) te 1999. (sedam puta strijelac od čega dvaput u finalu protiv Urugvaja).

Brazil je inače pod Dunginom komandom prvi susret s Norveškom u Oslu remizirao (1:1) da bi potom ubilježio pobjede u prijateljskim utakmicama protiv Argentine (3:0), Walesa (2:0), Ekvadora (2:1), Švicarske (2:1), Čilea (4:0) i Gane (1:0), a jedini im je poraz nanio Scolarijev Portugal (2:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!