Automoto

Stoner dame i gospodo, Casey Stoner

Hrvoje Vuković • nedjelja, 22.04.2007.

Dobra forma, "poslušan" Ducati, "izlet" Rossija, sve je to kumovalo današnjem slavlju Australca Caseyja Stonera u trećoj ovosezonskoj utrci najjače klase vožene u Turskoj. Stoner je vodio gotovo cijelu utrku i bez problema došao do svoje druge pobjede, čime je preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku...

Gužva na samom startu rezultirala je sudarom Vermeulena, Pedrose i Edwardsa koji su se tako već u prvom krugu oprostili od šanse za bodove i omogućili vodećem trojcu Capirossi, Rossi, Stoner da se nesmetano "pokolju" za pobjedu. Ipak, Capirossi nije oizdržao ritam preostale dvojice i pada u poretku. U osmom krugu Elias napada Rossija i u tom kobnom sukobu Talijanu stradava stražnja guma, dok je Španjolac neokrznut odjurio prema prvom podiju sezone.

Za to vrijeme Stoner je odjurio daleko naprijed i bez problema došao do do druge pobjede u tri nastupa, potvrdivši da on i Rossi imaju isti cilj ove godine. Španjolac Elias na Hondi završio je kao drugi, treći je bio Capirossi, a na četvrtom i petom mjestu uslijedili su Barros (Ducati) i Marco Melandri (Honda). Svjetski prvak Hayden završio je kao sedmi, dok je Rossi na kraju bio deseti.

Samo dva zavoja prije kraja 21-godišnji Talijan Andrea Dovizioso prošao je Jorgea Lorenza i došao do senzacionalne pobjede u klasi do 250cc. Mladi Dovizioso početkom posljednjeg kruga napravio je sekundu prednosti nad Alvarom Batistutom, približio se svjetskom prvaku Lorenzu i s unutarnje strane pojurio prema velikoj pobjedi, slavivši sa 0.103 sekunde ispred Španjolca, dok je Batistuta završio kao treći.

U najslabijoj klasi, onoj do 125cc, po prvi puta u karijeri slavio je mladi Talijan Simone Corsi na Aprilli. Iako je startao iz trećeg reda, uspio se probiti na vodeću poziciju do prvog zavoja, no ubrzo ga pretiče . Ipak, nesretnom Pasiniju pada lanac u trećem krugu i slijedi borba čak sedmorice vozača za prvo mjesto. U toj gužvi u posljednjem zavoju najbolje se snašao Corsi, drugi je bio Španjolac olive, a treći Japanac Koyama na KTM-u. Jadnome Pasiniju ovo je već treće odustajanje zbog mehaničkog kvara ove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!