Ostali sportovi

Marko Skejo ponovno prvak

Ivana Jurica • četvrtak, 09.11.2006.

U Šibeniku je u tijeku županijsko prvenstvo u boćanju u organizaciji Boćarskog saveza Šibensko - kninske županije. Dvorana Bribirskih knezova mjesto je svakodnevih susreta boćara iz cijele županije, od kojih će samo najbolji steći pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske...

Od 13. do 29. listopada održano je natjecanje u prvoj disciplini: klasično - pojedinačno. U konkurenciji od šezdeset i pet prijavljenih boćara slavio je Marko Skejo, član boćarskog kluba Croatia. U finalu je pobijedio Davora Beguru, boćara prvoligaša Solarisa. Pobjedom je stekao pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske koje će se 25. i 26. studenoga održati u Splitu.

Skejo se, inače, boćanjem bavi od 1997. godine kada je kao hrvatski ratni vojni invalid otišao u mirovinu. U devetogodišnjoj karijeri nastupao je za samo tri kluba. Počeci su mu vezani uz boćarski klub INA. Nakon godinu dana odlazi u Solaris za koji je nastupao tri sezone. Posljednjih pet godina član je boćarskog kluba Croatia koji se natječe u Trećoj ligi Jug (regija Šibenik - Zadar - Pag). Osvajač je brojnih medalja i odličja i trenutno je najtrofejniji boćar u županiji. Između ostalog, može se pohvaliti da je pet puta bio županijski prvak u krugu, dva puta u paru (jednom sa Antom Kulušićem, drugi put sa Slavkom Aleksićem) i jednom u klasičnoj - pojedinačnoj disciplini.

Osim pobjede u pojedinačnoj konkurenciji, Skejo je izborio i polufinale discipline krug - bližanje i izbijanje. U polufinale su se još plasirali i Josip Bilić, Davor Begura i Šime Prtenjača, svi članovi boćarskog kluba Solaris. Finale je na rasporedu 15. studenoga, a pobjednika također očekuje nastup na prvenstvu Hrvatske koje se održava 25. i 26. studenoga u Splitu.

Još se trebaju odigrati i dicipline brzinsko izbijanje (13. studenoga) i precizno izbijanje (16. studenoga), kao i parovi (18. studenoga). Pobjednici u paru stječu pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Šibeniku 02. i 03. prosinca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!