Nogomet

Nova kladioničarska afera potresa Englesku

Ivan Milatić • četvrtak, 09.11.2006.

Nova kladioničarska afera potresa Englesku. Četiri menadžera premierligaških klubova čiji identitet nije obznanjen navodno su se kladili na neke prvenstvene utakmice. Jedan od njih tijekom godine uložio je više od milijun funti, izgubivši više od polovice uloga…

Tako barem tvrdi bivši zaposlenik engleskog lanca kladionica "Victor Chandler" koji je ishodio od Visokog suda Velike Britanije zabranu iznošenja imena spomenutih menadžera.

Taj potez objasnio je Max Clifford britanski guru za odnose s javnošću koji u ovom slučaju zastupa neimenovanog informatora, nastanjenog u Gibraltaru.

"On je time samo želio zaštiti privatnost svojih klijenata. Jučer smo bili na Visokom sudu kako bi se i osobno uvjerili da nitko neće odati njihova imena", rekao je Clifford.

Pokažu li se osnovanima spomenute optužbe "Betting managers" (menadžeri kladioničari) ogriješili su se o pravilo Engleskog nogometnog saveza (FA) prema kojemu je menadžerima i igračima zabranjeno klađenje na natjecanja u kojima aktivno sudjeluju.

"Pažljivo ćemo proučiti sva izvješća i materijale koji su nam dostavljeni o ovom slučaju kako bi prosudili da li je došlo do kršenja propisa. Prihvatit ćemo i svaku daljnju informaciju koja bi nam mogla pomoći i olakšati našu istragu", rekao je jedan od glasnogovornika FA nakon pokretanja istrage o ovom slučaju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!