Nogomet

Predsjednik Lyona napao Ligu

Ivan Milatić • četvrtak, 09.11.2006.

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas teško je podnio prvi poraz svoje momčadi protiv Rennesa nakon devet uzastopnih pobjeda (14 ako se dodaju i nastupi u kup natjecanjima)...

Aulas je podigao glas protiv čelnika Lige ustvrdivši da se Lyon uopće ne osjeća zaštićenim u domaćem natjecanju. Tu je tvrdnju potkrijepio riječima: "Moraju nam objasniti kako je moguće da igramo u srijedu kasno navečer u Ligi prvaka i onda opet izađemo na teren u subotu poslijepodne u prvenstvenom dvoboju. Trebali bi prvenstvene obveze odrađivati nedjeljom kada sredinom tjedna nastupa u elitnom kontinentalnom natjecanju. Liga bi konačno trebala prestati podržavati «križarske ratove» malih klubova protiv Lyona", grmio je Aulas.

I nije dugo čekao na odgovor predsjednika Lige Frederica Thirieza koji je L'Equipeu izjavio: "Gledao sam dvoboj protiv Rennesa i nisam imao osjećaj da se radi o uroti protiv Lyona. Predsjednik Aulas morao bi se ponašati više sportski i naučiti prihvaćati poraze i točka".

Dežurni skeptici koji stalno plaču za slabom ili nikakvom natjecateljskom draži francuske lige pobjedom Rennesa imali su o čemu raspravljati, ali spomenuti neuspjeh nije uopće zabrinuo trenera peterostrukih francuskih prvaka Gerarda Houlliera.

"Jednostavno nismo bili dovoljno pažljivi u prvom poluvremenu kada smo protivnicima poklonili prigodu za pogodak koju su oni iskoristili. U nastavku smo odigrali izvanredno, ali njihov vratar imao je svoj dan. Ostaje gorak okus nakon ove utakmice koju nismo zaslužili izgubiti", mišljenja je Houllier.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!