Nogomet

FIFA uvodi video tehnologiju

Hrvoje Rafaelić • srijeda, 22.11.2006.

Krovna svjetska nogometna organizacija (FIFA) na sljedećem će Svjetskom klupskom nogometnom prvenstvu uvesti video tehnologiju ne bi li se ispravile greške sudaca...

Iako ćemo na video-kamere postavljene uz gol liniju morati pričekati sljedeću godinu, to neće biti prvi put da se iskoristila ova tehnologija. Na Svjetskom U-17 prvenstvu u Peruu testirana je prvi put. Ali zbog materijalnih dokaza koji nisu previše dokazivali nastavit će se ugradnja tehnološki boljeg video nadzora.

Predsjednik Fife Sepp Blatter nema namjeru ovu tehnologiju iskoristiti za kontroverzne odluke sudaca kao što je zaleđe. Umjesto toga najavio je: "Trebamo više ulagati u treniranje sudaca. Posebno se to odnosi na linijske suce."

"Sudačka organizacija mora se dovesti do savršenstva. Linijski suci moraju biti savršeni. Na Konfederacijskom kupu 2009. godine očekujem samo savršene suce", kratko i jasno odgovorio je Blatter iako je najavio da će se nogomet sve više tehnološki razvijati pa će tako već na Svjetskom klupskom nogometnom prvenstvu sljedeće godine i na još nekim Fifa natjecanjima koristiti ova nova tehnologija video nadzora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!