Ostali sportovi

Olimpijski pobjednik završio karijeru

Ivor Krapac, Maja Giljanović • četvrtak, 23.11.2006.

Kenijski trkač Noah Ngeny, olimpijski pobjednik na 1.500 metara s OI 2000. u Sydneyju i vlasnik svjetskog rekorda na 1.000 m, objavio je da zbog problema s ozljedom lijevog kuka završava atletsku karijeru. 28-godišnjeg Kenijca su problemi s kukom pratili još od 2002. godine, kad je doživio prometnu nesreću...

28-godišnjak, iznenađujući pobjednik utrke na 1.500 m u kojoj je šokirao neprikosnovenog Hichama El Guerrouja i slavio s novim olimpijskim rekordom od 3:32.07 minuta, povlačenje obrazlaže kontinuiranom boli nakon loma lijevog kuka u prometnoj nesreći '02. godine. Ona je i razlog njegova neuspjeha u pokušaju kvalificiranja za OI u Ateni i obrane zlata pred Marokancem.

"Protekle godine bile su vrlo frustrirajuće. Dobro sam trenirao, ali čim bih krenuo s jačim naporima, tijelo ne bi izdržalo i bol se stalno vraćala. Više sam vremena proveo na rehabilitacijama nego na stazi. Najpametnije je da se pozdravimo, a zlato iz Sydneyja je definitivno vrhunac moje karijere", obznanio je Kenijac u pojašnjenju svoje odluke.

Ngeny u povijest odlazi i kao vlasnik svjetskog rekorda na rijetko trčanih 1.000 m. Njegovih 2:11.96 iz Rietija 1999. potuklo je 18 godina star rekord legendarnog Sebastiana Coea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!