Nogomet

Espanyol bolji od Seville, Ronaldo ponovno strijelac

Marko Kljaić • nedjelja, 03.12.2006.

Od sedam današnjih utakmica čak tri su završile neriješenim rezultatom. Real Sociedad još uvijek je bez pobjede, Deportivo je u utakmici s tri crvena kartona remizirao sa Sanatanderom, Espanyol je bio bolji od Seville...

Deportivo je na domaćem Riazoru odigrao 0:0 s Racingom iz Santandera. U svih devedeset minuta gledatelji su vidjeli samo pet pravih prilika i to tri Deportiva i dvije Racinga. Najuzbudljiviji trenuci su se odvijali u drugom poluvremenu kada je glavni sudac Fernandez Borbalan isključio čak trojicu igrača. Gostima je isključio napadače Pedra Munitisa u 51. minuti i Nikolu Žigića u 80. U sudačkoj nadoknadi vremena isključen je domaći napadač Cristian Hidalgo zbog prekršaja na Vitolu.

Nakon odličnih utakmica u kupu Uefe, Espanyol je odigrao i odličnu utakmicu u domaćem prvenstvu. U goste im je stigla Sevilla koja je pobjedom mogla preuzeti vrh tablice. Kanoute je doveo Sevillu u vodstvo u 25. minuti iz kaznenog udarca. To mu je bio deseti pogodak u prvenstvu i trenutno je s Ronaldinhom najprecizniji igrač u španjolskom prvenstvu. U nastavku radost domaćim navijačima donio je Raul Tamudo izjednačujućim pogotkom u 67. minuti. Golom u 79. minuti pobjedu je Espanyolu osigurao Luis Garcia. Zadnjih pet minuta Espanyol je igrao s igračem manje jer je bio isključen Alberto Riera.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Sjajnu utakmicu s mnogo prilika i čak četiri pogotka odigrali su Mallorca i Celta iz Viga. Otočani su poveli nakon samo šest minuta igre. Strijelac je bio Jonas Manuel Gutierrez. Na 2:0 povisio je Boško Janković u 51. minuti. Šest minuta nakon toga Fernando Baiano je uspio smanjiti rezultat. Pet minuta prije kraja susreta na 2:2 je izjednačio Jose Jesus Perera iz najstrože kazne. Gutierrez, strijelac prvog pogotka na utkamici, bio je isključen u sudačkoj nadoknadi.

Žuta podmornica Luisa Pellegrinija upisala je šestu pobjedu u prvenstvu. Rezultatom 2:0 bili su bolji od davljenika u elitnom razredu španjolskog klupskog nogometa - Gimnastica. Sve je bilo riješeno nakon 28 minuta igre. U 25. Fabricio Fuentes postiže pogodak za 1:0. Tri minute nakon toga na 2:0 povisio je Guillermo Franco. Nova tri boda za Villarreal i diobu petog mjesta na ljestvici s madridskim Atleticom.

Real Sociedad ponovno nije uspio pobjediti. Na domaćem terenu je odigrao 0:0 s Getafeom. Sociedad je bio bolji i imao je nekoliko prilika, no gosti iz predgrađa Madrida uspijeli su sačuvati bod.

Na Santiago Bernabeu Real je ugostio Athletic iz Bilbaa i dobro se namučio. Gosti su poveli u prvom dijelu u 35. minuti. Strijelac je bio branič Luis Prieto. Do kraja prvog dijela gledatelji su vidjeli nekoliko odličnih prilika na obje strane, ali golova više nije bilo. Na početku drugog dijela Fabio Capello uvodi u igru Beckhama i Ronalda. Ronaldo mu se odužuje pogotkom u 65. minuti. Sudac Rodriguez Santiago u 75. minuti isključuje gostujućeg igrača Aritza Aduriza. Madrižani koriste igrača više i u 82. minuti Roberto Carlos postiže pogodak za konačan rezultat - 2:1 za Real.

Zaragoza je pala na peto mjesto nakon poraza na domaćem terenu u susretu s Osasunom. U 19. minuti Diogo se odlično oslobodio trojice gostujućih braniča, uposlio Diega Milita koji pogađa za 1:0. Rezultat se nije mijenjao sve do 81. minute. Tada je za Osasunu izjednačio Raul Garcia. U sudačkoj nadoknadi Leonardo Ponzio postiže autogol i poklanja Osasuni tri boda.

Španjolska Primera Division, 13. kolo, rezultati: Deportivo la Coruna - Racing Santander 0:0, Espanyol - Sevilla 2:1, Mallorca - Celta Vigo 2:2, Real Sociedad - Getafe 0:0, Villarreal - Gimnastic 2:0, Real Madrid - Athletic Bilbao 2:1, Zaragoza - Osasuna 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!