Ostali sportovi

Zaboravili se prijaviti!

Bernard Jurišić • srijeda, 06.12.2006.

Splitskom i hrvatskom sportu dogodio se još jedan činovnički gaf. Organizacijski odbor za pripremu kandidature za domaćinstvo Svjetskog atletskog prvenstva 2013. godine zaboravilo je poslati kandidaturu na adresu IAAF-a!

Split neće biti domaćin Svjetskog atletskog prvenstva 2013. godine. Rečenica je to koju smo eventualno trebali čuti 27. ožujka naredne godine, za kada je Svjetska ateltska federacija (IAAF) zakazala objavu imena domaćina najvećeg atletskog natjecanja nakon Olimpijskih igara. Ali mi imamo privilegiju to znati već nekoliko dana nakon što je prošao rok za prijavu.

Organizacijski odbor koji je pripremao kandidature s radnim naslovom "Split domaćin SP u atletici" dodao je još jedno poglavlje u knjizi apsurda kojeg kreiraju naši sportski činovnici. Zaboravili su se prijaviti!

1. prosinca bio je datum do kojeg su trebale stići kandidature za domaćina SP 2011. i 2013. Split je odustao od kandidature za 2011., zbog dobivenog domaćinstva Svjetskog kupa godinu ranije, ali je 2013. trebala biti logičan slijed nakon što je obećano kako se "neće odustati dok se ne dobije".

Predsjednik Organizacijskog odbora Jakša Miličić prozvao je Hrvatski atletski savez (HAS), kazavši kako "Savez nije obavijestio Organizacijski odbor o tomu da se do 1. prosinca moraju predati kandidature i za 2011. i 2013.", što je zapravo smiješan pokušaj prebacivanja odgovornosti za tragikomičan propust kojeg je napravio.

Iako je teško vjerovati da bi Split bio favorit za dobivanje i Svjetskog prvenstva 2013. godine znajući da bi mu protukandidati bili Barcelona, Brisbane, Daegu, Götebog i Moskva, činjenica je da je vlastitom pogreškom prekinuo niz uzastopnih kandidatura, što je realno gledajući u slučaju Splita jedan od najjačih aduta protiv bogatijih i većih gradova.

Vrijedi pričekati nekoliko dana i vidjeti koliku količinu mašte će Organizacijski odbor na čelu s Jakšom Miličićem uložiti da pronađe krivca negdje drugdje, osim u svojim redovima. Neozbiljnost koju su pokazali i neinformiranost kojom su "potrošili" 5-6 godina rada u vojsci bi rezultirao samo jednim. Nečasnim otpustom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!