Vodeni sportovi

Puninski europski prvak!

Bernard Jurišić • nedjelja, 10.12.2006.

Mladi hrvatski plivač Aleksej Puninski iznenadio je cijelu Europu na Europskom prvenstvu u kratkim bazenima u Helsinkiju. Puninski je osvojio zlatnu medalju na 50 metara delfin, isplivavši dionicu za 23.21 sekundi...

Aleksej Puninski na najbolji je mogući način dokazao da hrvatsko plivanje dobiva novu zvijezdu. 20-godišnji Zagrepčanin osvojio je svoju najveću seniorsku medalju dosad, a Hrvatska je dobila još jednog europskog prvaka. Zanimljivo je da je u istoj disciplini osvojio i europsko srebro, prije tri godine na EP u Dublinu.

Puninski je pobijedio s isplivanih 23.21 sekunde, ispred Nijemca Thomasa Ruppratha (23.34), i Islanđanina Orna Arnarsona (23.55). "Sretan sam zbog pobjede. Bio sam smiren i koncentriran. Imam još dosta prostora za napredak, a zlato sam osvojio s rezultatom koji je slabiji od osobnog rekorda", rekao je europski prvak.

Puniski je osvojio 19. hrvatsku medalju i šesto zlato na Europskim prvenstvima u malim bazenima. Prije njega slavili su Miloš Milošević na 50 metara delfin na EP-u Lisabonu 1999. godine, gdje je najbolji bio i Miro Žeravica na 50 leđno. Ante Mašković je osvojio zlato na 50 leđno u Valenciji 2000. godine, dok je Gordan Kožulj pobijedio u Antwerpenu 2001. godine na 200 metara leđno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!