Košarka

Hrvatski centri dominantni, porazi Barcelone i Maccabija

Bernard Jurišić • četvrtak, 11.01.2007.

Tri hrvatska centra i u ovom kolu su imala svoju večer, no s različitim ishodima svojih momčadi. Panathinaikos je ostao nedodirljiv za sve protivnike i sačuvao savršen učinak, a neugodne gostujuće poraze ubilježili su Maccabi i Barcelona...

Maccabi je novom gostujućom pobjedom još jednom pokazao da nije na razini "super-momčadi" koje su prošlih sezona igrale u žutom dresu. 39 minuta "ponos Izraela" vodio je u Badaloni, da bi sve prosuli u posljednje dvije minute utakmice. Joventut je slavio 98:92 i napravio značajan korak naprijed u osiguravanju prolaska u Top 16.

Slika 3 od 4.
Foto: EPA

Momčad Nevena Spahije i ovog je puta Nikola Vujčić poput lokomotive vukao prema pobjedi (20 poena uz šut 8/12, 6 skokova, 4 asistencije), pomoć je imao tek u napadački raspoloženom Jasaitisu (24 poena, 5 skokova). Pobjednike je predvodio reprezentativac Rudy Fernandez (21 poen, 7 skokova), Bennett je dodao 15 uz 6 asistencija, Barton je uz 13 poena imao 7 asista.

Panathinaikos je i protiv Jasnima Repeše zadržao savršen učinak bez poraza. Na jednostavan način, kako to pobjedničke momčadi i rade, već u prvom dijelu stvorili su prednost koju su održali do konačnih 79:69 u Rimu.

Trener Obradović mogao je rotirati svih 12 igrača, bez da intenzitet utakmice opadne, a najviše su se istaknuli Šiškauskas s 19 poena i iznimno korisni Diamantidis s 12 poena, 5 skokova, 3 asistencije i čak 5 blokada. Kod Lottomatice Hawkins je zabio 20, ali i izgubio 5 lopti.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U skupini A moskovski Dinamo nije imao problema protiv Prokoma (95:74, Hansen 21 poen i 6 skokova, Fotsis 14 poena i 9 skokova).

U drugom susretu, Olympiacos se puno više namučio s Le Mansom. Bez otpuštenog Mulaomerovića, "djeca Pireja" većim su dijelom utakmice bili u rezultatskom zaostatku. Preokret su napravili sredinom posljednje četvrtine i slavili na kraju 80:76.

Crveno-bijele je do pobjede odveo Andrija Žižić sa 16 poena, 7 skokova i 4 asistencije, Scoonie Penn je ubilježio 9 poena i 7 asistencija. Kod francuske momčadi Sandro Nicević je ostvario "double-double", 13 poena i 10 skokova, Campbell i Wheeler su zabili po 20.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Iznenađenje kola priredio je u skupini C talijanski Eldo Napoli. Najmlađi talijanski Euroligaš vratio se iz minusa od sedam poena na kraju treće četvrtine i iščupao pobjedu u zadnjem periodu (66:64).

Najefikasniji kod Talijana bio je Morandais s 23 poena, Rocca je uz 15 poena skupio i 10 skokova. Navarro je kod Barcelone zabio svoju kvotu (21), no ostali ga nisu pratili. Ukić je za 11 minuta provedenih na parketu ostao bez učinka.

U drugom susretu ove skupine Žalgiris je nastavio nisku poraza i kod kuće protiv Fenerbahcea (70:83). Solomon je s 19 poena i 4 asistencije predvodio turskog predstavnika, Tanka Beard je kod zelenih imao 17 poena, 13 skokova i 4 asistencije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!