Tenis

Zbog sukoba navijača pooštrena kontrola za meč Čilić - Bozoljac

HINA • ponedjeljak, 15.01.2007.

Prvi dan teniskog grand slam turnira Australian Open u Melbourneu obilježio je sukob hrvatskih i srpskih navijača, zbog čega je iz teniskog centra u Melbourneu izbačeno oko 150 izgrednika, objavile su danas novinske agencije Reuters i DPA.

Pozivajući se na svjedoke službenici su naveli da je izgred izbio kad su srpski navijači počeli dobacivati psovke hrvatskim navijačima koji su čekali nastup Marija Ančića. Po riječima jednog svjedoka navijačke skupine sukobile su se izvan glavnog teniskog igrališta u Melbourne Parku. U smirivanju situacije sudjelovalo je četrdesetak policajaca i zaštitara.

"Izbačeni su uglavnom Srbi, jer su oni provocirali Hrvate", rekla je glasnogovornica policije Katherine Jess.

Britanska novinska agencija Reuters izvijestila je da nije bilo tučnjave ni uhićenja, a njemačka agencija DPA navodi da se incident zaoštrio kad su navijačke skupine jedna na drugu počele bacati boce.

Jedan očevidac je za australski radio izjavio: "Srbi su vikali protiv Hrvata, a Hrvati protiv Srba, i na kraju je sve izmaklo kontroli".

Slovenska agencija STA navodi kako Mario Ančić nije znao za izgred koji se dogodio. Ančić je dodao kako su se hrvatski navijači dosad uvijek primjerno ponašali, te da nikada nisu stvarali probleme, piše STA.

Novinska agencija STA prenosi i izjavu srpske tenisačice Jelene Janković, koja je osudila incident. "Ovakvih problema ima samo u Melbourneu, na drugim turnirima takve se stvari ne događaju", kazala je Janković.

Izgred je osudio i jedan od čelnih ljudi Australskog teniskog saveza Steve Wood. "Navijači u nacionalnim bojama uvijek su dobrodošli na Australian Open. No, kad pojedinci počnu stvarati probleme, moramo reagirati. Kad su ovakve situacije u pitanju imamo puno iskustva, i u suradnji s policijom brzo smo reagirali i uspostavili red", izjavio je Steve Wood.

Budući da se u utorak u prvom kolu sastaju Hrvat Marin Čilić i Srbin Ilija Bozoljac, redarska služba na Australian Openu najavila je pooštrenu kontrolu navijača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolGrand Slam

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!