Nogomet

Ukrajinci i Poljaci se međusobno optužuju

HINA • nedjelja, 28.01.2007.

Predsjednik Ukrajinskoga nogometnoga saveza Hrihori Surkis optužio je poljskog ministra sporta da namjerno sabotira zajedničku kandidaturu Poljske i Ukrajine za domaćina Europskoga nogometnoga prvenstva 2012., za koje se još natječu Hrvatske i Mađarska, te samostalno Italija...

"Ministar Lipiec nam je zabio nož u leđa, a upravo je nevjerovatno da sportski ministar jedne zemlje može na tako bezočan način raditi protiv interesa svoje domovine, kao i Ukrajine. Radi se o čistoj izdaji", kazao je Surkis.

Lipiec je prošlog tjedna suspendirao Poljski nogometni savez nakon afere oko namještanja rezultata utakmica, a tom akcijom je šanse zajedničke poljsko-ukrajinske kandidature za dobijanje domaćinstva sveo na minimum. Reagirali su i FIFA i UEFA, koje su zaprijetile izbacivanjem Poljske sa međunarodnih natjecanja ukoliko Lipiec ne promijeni svoju odluku, koja se u nogometnim krugovima smatra uplitanjem politike u sport.

"Imali smo velike šanse za dobijanje EURA 2012., budući da je inspekcijska komisija Uefe bila zadivljena našom kandidaturom. Imali smo i najveću potporu javnosti, čak 85 posto građana Poljske i Ukrajine podupiralo je kandidaturu i zamislite kako su oni razočarani nakon samo jednog poteza poljskog ministra", kazao je Surkis, koji je nedavnom kongresu Uefe u Düsseldorfu izabran u Izvršni odbor UEFA.

UEFA će odluku od domaćinu EURA 2012 donijeti u travnju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!