Ostali sportovi

Blanka pobijedila Kajsu u Göteborgu

Bernard Jurišić, Maja Giljanović • četvrtak, 01.02.2007.

Blanka Vlašić nastavila je sa sjajnom formom iz prošle sezone i u 2007. godini. Nakon pobjede u češkom Hustopeču i drugog mjesta u Bruxellesu, Blanka je pobijedila u Göteborgu s preskočenih 2.00...

Blanka Vlašić ostvarila je slatku pobjedu protiv svoje najveće suparnice, Šveđanke Kajse Bergqvist. I u trećem nastupu ove sezone naša najbolja atletičarka postigla je vrlo dobar rezultat, jedina preskočivši dva metra na mitingu Samsung Eurojump 2007.

Hrvatska je rekorderka, naime, zbog rušenja letvice uslijed presilovitog zaleta ponavljala početnu visinu od 180 centimetara, 185 i 188 je preskakala iz prvog pokušaja, 192 cm je odlučila propustiti, a za 195 se dobrano pomučila preskočivši visinu tek iz trećeg pokušaja.

"Davno se nisam ovako radovala pobjedi. Tek sad sam svjesna pritiska koji sam sama sebi nametnula. Jaka sam, fizički jača nego ikad tako da me ponekad muči što napraviti sa svom tom snagom koju još uvijek ne uspijevam uskladiti s tehničkom izvedbom.", izjavila je vidno uzbuđena Blanka nakon skoka. ,

Drugo mjesto osvojila je Bergqvist s čak pet centimetara nižim skokom, a 195 je preskočila i trećeplasirana Ruskinja Jelena Slesarenko.

U muškoj kategoriji slavili su domaćini. Pobijedio je Stefan Holm s preskočenih 232 centimetra, a toliko je preskočio i drugoplasirani Linus Thörnblad. Treće mjesto osvojio je Finac Osku Tooro (225).

Blanku već u subotu očekuje novi ispit, na Sparkassen Cupu u Stuttgartu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!