Nogomet

Milan ponovno bez pobjede, Bjelanović dvostruki strijelac

Tomislav Pacak, Branimir Korać • nedjelja, 03.12.2006.

14. kolo Serie A nije bilo sretno po Carla Ancelottija. Milan je ponovno ostao bez pobjede i s gostovanja kod Cagliarija nosi tek bod. Palermo nije zadržao korak s vodećim Interom i remijem kod Parme pao je za jednu poziciju te prepustio drugo mjesto Romi. Novu pobjedu bilježi Fiorentina koja golom Luce Tonija slavi protiv Lazija 1:0...

Najsretniji nedjeljnim raspletom mogu biti Inter i Roma koji su praktički ostali bez konkurenata za naslov prvaka, iako su tako ionako mnogi već i razmišljali - ovogodišnja titula spast će na borbu Intera i Rome koji su jučer zabilježili pobjede i tako odmaknuli protivnicima. Palermo, koji je bio najbliže vodećem dvojcu, nije uspio slomiti otpor čvrste Parme čime se potvrdilo da je limit sicilijanske momčadi borba za mjesto u Ligi prvaka. Parma je, štoviše, bila bolji suparnik u prvom dijelu, dok je Palermu pripalo drugo poluvrijeme u kojem je briljirao vratar domaćih Luca Bucci. U principu, ova podjela bodova ne znači previše niti jednoj momčadi - Palermu su odmaknuli rivali na vrhu, Parma je pak ostala pri začelju, na 17. mjestu.

Chievo je zabilježiilo drugu pobjedu zaredom svladavši Livorno s 2:0, čime su gosti napravili važan korak u borbi za ostanak. Junak pobjede gostiju bio je Victor Obinna koji je golovima u 72. i 76. minuti slomio Livorno i vratara Ameliju.

Torino je stoti rođendan kluba proslavio sa stilom, pobijedivši Empoli s 1:0. Istina, gosti su se potrudili pokvariti događaj prepunom Olimpijskom stadionu, no Gianluca Comotto je pri kraju utakmice izazvao erupciju oduševljenja donijevši pobjedu domaćima.

Lazio je, poput Palerma, propustio priliku vratiti se na isto odstojanje od Intera i Rome izgubivši u Firenzi s 1:0. Pogodak za Fiorentinu postigao je, a tko drugi, Luca Toni u 15. minuti utakmice. Tomaš Ujfaluši je centrirao, a Toni zabio glavom za, kako se pokazalo, tri boda Viola.

Milan je protiv Cagliarija odigrao tipičnu ovosezonsku utakmicu te još jednom nije uspio upisati tri boda. Alberto Gilardino uspio je dovesti Milaneze u vodstvo početkom nastavka nakon ubačaja Gourcuffa, ali to je trajalo samo pet minuta. David Suazo izborio je jedanaesterac (krivac Maldini), a potom ga je i realizirao za brzo izjednačenje.

Ubrzo su se stvari dodatno pogoršale za Ancelottijevu momčad, Andrea Capone lukavo je glavom prebacio Kalca i doveo domaće u vodstvo od 2:1. Ipak, Milan je spasio barem bod zahvaljujući Marcu Boriellu koji je u 70. minuti zabio za 2:2. Krenuli su gosti po sva tri boda, no kada je u 75. minuti isključen Pirlo bilo je jasno da će se morati zadovoljiti bodom.

U posljednjem susretu dana Ascoli i Cataniaj odigrali su 2:2. Dvostruki strijelac za domaćine bio je naš Saša Bjelanović koji je tako potvrdio svoju odličnu formu.

Serie A, 14. kolo:
Ascoli - Catania 2:2, Cagliari - Milan 2:2, Fiorenitna - Lazio 1:0, Messina - Sampdoria 0:2, Livorno - Chievo 0:2, Parma - Palermo 0:0, Udinese - Reggina 1:1, Torino - Empoli 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!