Nogomet

Valencia u sve većim problemima

Marko Kljaić • nedjelja, 03.12.2006.

U jučer odigranim utakmicama 13. kola španjolske Primere, Recreativo je Valenciji nanio joše jedan težak udarac. Barcelona je remizirala na gostovanju kod Levantea, a Atletico je pobjedio Betis u gostima...

Nakon velikih problema s ozljedama igrača uslijedili su i problemi s rezultatima u momčadi Quique Floresa. Valencia je došla na gostovanje u Huelvu bez 11 igrača i očekivao ih je težak posao. Domaćini su poveli već na samom početku utakmice. Strijelac za 1:0 u prvoj minuti susreta bio je Aitor Fernandez. Utakmicu je u korist Recreativa riješio Francuz Floret Sinama-Pongolle u 82. minuti svojim petim pogotkom u prvenstvu. Ovom pobjedom Recreativo je preskočio Valenciju i trenutno se nalazi na sedmom mjestu, dok je Valencija osma.

Barcelona je prije odlučujuće utakmice Lige prvaka s Werderom gostovala u Valenciji kod Levantea. Frank Rijkaard odlučio je odmarati svog najboljeg igrača i trenutno najboljeg strijelca španjolskog prvenstva Ronaldinha. Gosti su poveli pogotkom Deca četiri minute prije kraja prvog dijela. Vodstvo su čuvali sve do 77. minute kada je za Levante izjednačio obrambeni igrač Luiz Alvaro. Osvojeni bod je zadržao Katalonce na čelu ljestvice, no Sevilla danas ima priliku preuzeti vodstvo.

Real Betis nastavlja s lošim igrama. Jučer su bodove na domaćem terenu izgubili od madridskog Atletica. Jedini pogodak na utakmici postigao je Luciano Galletti u 33. minuti. U drugom dijelu su domaćini imali priliku i za izjednačenje, pa čak i za pobjedu, ali su Edu u 53. i Fernando u 69. minuti promašili kaznene udarce. Betis čeka teška borba za ostanak u ligi.

Španjolska Primera Division, 13. kolo, rezultati: Recreativo Huelva - Valencia 2:0, Levante - Barcelona 1:1, Real Betis - Atletico Madrid 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometEuropske lige

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!