Nogomet

Real pobijedio u Barceloni, Sociedadu prva tri boda

Marko Kljaić • nedjelja, 17.12.2006.

Sociedad je tek u 15. kolu upisao prvu pobjedu. Villarreal je drugi puta u dosadašnjem dijelu prvenstva poražen na domaćem terenu. Sevilla je nova tri boda upisala na gostovanju kod Recreativa, Real pobijedio u Barceloni...

Pod vodstvom novog trenera Miguela Lotine Sociedad je napokon uspio upisati pobjedu. Rezultatom 3:2 bili su bolji od gostiju iz Tarragone. Gimnastic je nakon 18. minuta poveo pogotkom braniča Miguela Llere. Vodstvo su povećali na samom početku drugog dijela pogotkom Carlesa Dominga Minga. Dvije minute nakon toga domaćini smanjuju rezultat, ali je strijelac ponovno bio gostujući igrač. Loptu je u vlastitu mrežu spremio Ruben Castro. Sociedad je ostao s igrače manje u 52. minuti susreta jer je drugi žuti zaradio Jesuli. Samo dvije minute nakon toga domaćini poravnavaju rezultat na 2:2. Strijelac je bio Juanito. Radost domaćim navijačima i prvu pobjedu u prvenstvu Sociedadu je donio Diego Rivas pola sata prije kraja susreta.

Levante je zadnju pobjedu upisao u devetom kolu protiv Sociedada, a u goste im je stigla Celta koja je upisala tri remija u nizu. Gosti su poveli na samom početku susreta. U prvoj minuti pogodak je postigao Fernando Baiano. Gosti iz Viga su vodstvo čuvali sve do 55. minute. Tada je za momčad iz Valencije izjednačio Brazilac Luiz Alvaro. Igrači trenera Fernanda Vazgueza četvrti puta u nizu su uspijeli osvojiti samo bod. Levante će teško do nove pobjede jer u slijedećem kolu gostuje kod zahuktale Osasune.

Kako i priliči momčadi koja se bori za vrh, Sevilla je prošetala kroz Huelvu. Luis Fabiano je iz jedanaesterca u desetoj minuti doveo goste u vodstvo. U 18. domaćini vraćaju stvari na početak. Strijelac za 1:1 bio je Antonio Jesus Munoz. Francuski napadač Fredric Kanoute ove godine je najbolji strijelac Seville. Svojim 12. pogotkom u prvenstvu doveo je momčad s juga Španjolske u vodstvo u 35. minuti. Sve nade domaćina za uspjeh u današnjoj utakmici pokopao je Jesus Navas u 53. minuti.

Osasuna je nanjela težak poraz Villarealu. Rezultat od 1:4 na domaćem terenu sigurno je težak udarac za navijače s El Madrigala. Kamerunac Pierre Webo je postigao prvi pogodak na utakmici za Osasunu u 12. minuti. Dvije minute prije odlaska na odmor na 2:0 povisio je Iranac Javad Nekounam. U 56. minuti već je bilo 3:0. U listu strijelaca se upisao David Lopez. Pet minuta nakon toga rezultat je samanjio Ruben Garcia Cani. Konačnih 4:1 i težak poraz Villareala zaključio je Juanfran.

Na gostovanju u Barceloni Real je upisao šestu gostujuću pobjedu ove sezone. Utakmicu je odlučio Ruud van Nistelrooy svojim prvim udarcem prema golu Espanyola i svojim devetim pogotkom u prvenstvu. Jedini pogodak na utakmici Nizozemac je postigao u 50. minuti na dodavanje Gutija. Talijan Fabio Cannavaro u večerašnjoj utakmici zaradio je još tri nagrade za svje odlične igre. U 47. minuti zaradio je prvi žuti karton u 53. drugi, a samim tim i crveni karton. Time je veći dio drugog poluvremena ostavio na cjedilu svoje suigrače. Na njegovu sreću Madrižani su sačuvali rezultat do posljednjeg sučevog zvižduka. Real je ovom pobjedom ostao na trećem mjestu, dok je Espanyol pao za jedno mjesto i trenutačno je 12.

Getafe je imao priliku gostujući na Vincente Calderon stadionu na tablici preskočiti Atletico. No to mu nije uspjelo. Madrižani su pobjedili rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Portugalac Nuno Ricardo Oliveira Ribeiro - Maniche u 24. minuti susreta. Atletico je pobjedom na ljestvici preskočio Zaragozu i nalazi se na četvrtom mjestu s 27 bodova. Getafe je sedmi s 22 osvojena boda.

Španjolska Primera Division, 15. kolo: Levante - Celta Vigo 1:1, Real Sociedad - Gimnastic 3:2, Recreativo Huelva - Sevilla 1:3, Villarreal - Osasuna 1:4, Espanyol - Real Madrid 0:1, Atletico Madrid - Getafe 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometEuropske lige

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!