Nogomet

Valencia se polako vraća

Marko Kljaić • srijeda, 20.12.2006.

U jučerašnjim utakmicama 16. kola Primere Valencia je na domaćem terenu pobijedila Mallorcu, dok je Athletic na domaćem terenu izvukao bod protiv Zaragoze...

Posljednju utakmicu u 2006. godini Šišmiši su pred domaćom publikom završili trijumfalno. Od početka do pred sam kraj utakmice bili su bolji protivnik i samouvjereno su kontrolirali igru. Poveli su u 38. minuti pogotkom Vincentea. U drugom dijelu probudili su se i najbolji napadači. Prvo je David Villa u 56. povisio rezultat na 2:0. Povratnik iz Engleske, Fernando Morientes u osam minuta prije kraja susreta pogodio je gol za 3:0. Na samom kraju rezultat je za Mallorcu smanjio Jonas Gutierrez. Valencija se tako vratila u vrh i trenutno je na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu Prvaka.

U drugom susretu dana Athletic i Zaragoza odigrali su bez pobjednika 0:0. U prvom dijelu obje momčadi su imale velike prilike za postizanje pogotka, no prvo je Aranzubia obranio udarac Aimara, a nakon toga domaći napadači nisu bili najpribraniji pred golom Cesara. Odlični D'Alessandro stvorio je dvije izgledne prilike za Ewerthona, ali Brazilac nije bio priseban kod završnog udarca. U drugom dijelu još je jednu priliku D'Alessandro složio Ewerthonu, no ovaj ponovno nije bio precizan. Na kraju, Athletic je mogao biti zadovoljan bodom, dok će vrijeme pokazati da li će Zaragoza žaliti za propuštenim prilikama i za dva boda izgubljena u ovoj utkamici.

Španjolsko prvenstvo, 16. kolo: Valencia - Mallorca 3:1, Athletic Bilbao - Real Zaragoza 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometEuropske lige

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!