Nogomet

Real posrnuo na domaćem terenu

Marko Kljaić • srijeda, 20.12.2006.

Real Madrid doživio je težak poraz na domaćem terenu od čak 3:0. Sevilla se nema namjeru skinuti s vrha Primere - to su potvrdili večeras uvjerljivom pobjedom od čak 4:0 protiv nekad snažnog Deportiva...

Čini se da su igrači Espanyola napokon uhvatili pravu natjecateljsku formu. Nakon odličnih igara i rezultata u Kupu UEFA-e počeli su skupljati bodove i u domaćem prvenstvu. Večeras su stigli u goste Getafeu koje je imao tri boda prednosti na tablici. Igrači iz Getafe bili su dobri domaćini i omogućili su Kataloncima da se vrate kući sa sva tri boda. Utakmicu je riješio Raul Tamudo u 74. minuti.

U derbiju začelja Betis je na gostovanju u Tarragoni upisao vrlo važna tri boda. Jedini pogodak na utakmici postigao je Marcos Assuncao iz kaznenog udarca u 65. minuti. Kazneni udarac je dosuđen nakon prekršaja na Daniju. Gimnastic je ovim porazom ostao glavni kandidat za ispadanje iz lige.

Nakon što je u prošlom kolu pomela Villareal u gostima, Osasuna je večeras na domaćem terenu osvojila sva tri boda u susretu s Levanteom. Kao i na ostalim utakmicama, prvih 45 minuta završilo je bez pogodaka. Cesar Cruchaga je doveo Osasunu u vodstvo u 53. minuti pogotkom glavom. Na 2:0 je povisio Roberto Soldado u 69. minuti. Za goste je rezultat smanjio Juan Fran Nino u sudačkoj nadoknadi.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Rezultatom 2:1 završila je i utakmica u Santanderu gdje je Racing ugostio Villarreal. Nakon tri minute igre u drugom dijelu branič Ruben je postigao pogodak za veselje domaćih navijača. Povećanje vodstva sitglo je u 64. minuti kada je precizan bio Gonzalo Colsa. Gosti su uspjeli samo ublažiti poraz u 86. minuti susreta pogotkom Marcosa Barrene.

Utakmica bez golova i bez pobjednika bila je ona u Vigu gdje je Sociedad uspio uzeti bod Celti. Nakon pobjede protiv Gimnastica Sociedad je uspio upisati još jedan bod koji će igrati važnu ulogu u borbi za ostanak.

Čini se da su igrači Recreativa večeras odlučili igrati za svoje navijače koji su jutros poginuli u teškoj prometnoj nesreći na putu za Madrid. Na Santiago Bernabeu stadionu postigli su ukupno tri pogotka Prvi pogodak je dijelo Francuza Floreta Sinama-Pongollea u 35. minuti. Njegov kolega u napadu, Nigerijac Ikechukwu Uche svladao je Ikera Casillasa u 52. minuti i povisio rezultat na 2:0. Konačnih 0:3 dijelo je Emilia Viqueire u sudačkoj nadoknadi. Najveću priliku domaćini su imali u 51. minuti kada je udarac Beckhama golman Lopez Vallejo izbacio u korner.

Sevilla je zadržala vodeću poziciju i nakon večerašnjeg susreta. Deportivo nije bio dostojan protivnik i putuje u Corunu s četiri pogotka u mreži. Najbolji strijelac lige Freceric Kanoute dva puta je bio strijelac. Prvo je doveo domaćine u vodstvo u 29. minuti, a na 2:0 je povisio rezultat u 63. iz jedanaesterca. Dvije minute nakon toga za povećanje vodstva zaslužan je Luis Fabiano. Utakmicu je zaključio branič Daniel Alves pogotkom za 4:0 u 73. minuti. Sevilla trenutno ima dvije utakmice više od Barcelone, četiri boda prednosti i nalazi se čelu ljestvice.

Španjolsko prvenstvo, 16. kolo: Celta de Vigo - Real Sociedad 0:0, Getafe - Espanyol 0:1, Gimnastic - Real Betis 0:1, Osasuna - Levante 2:1, Racing Santander - Villarreal 2:1, Real Madrid - Recreativo Huelva 0:3, Sevilla - Deportivo la Coruna 4:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometEuropske lige

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!