Nogomet

Real Sociedad doveo Savia

Marko Kljaić • subota, 06.01.2007.

Nakon što su u svoje redove iz argentinskog Arsenal Saradia doveli braniča Victora Lopeza, čelnici Real Sociedada sklopili su ugovor s brazilskim veznjakom Saviom...

Savio je na završetku prošle sezone napustio Zaragozu s namjerom da se više ne vraća u Španjolsku, ali ga je ponuda Sociedada uvjerila da promijeni svoje mišljenje i vrati se na Iberijski poluotok. Brazilac je do sada u Primeri igrao za dva kluba i s oba kluba je osvojio naslov. S Real Madridom osvojio je naslov prvaka države, a s Real Zaragozom osvojio je naslov osvajača Kupa Kralja.

Punim imenom Savio Bortolini Pimentel rođen je u Brazilu u Sao Torquatu 9. siječnja 1974. godine. Od 1992. igra za brazilski Flamengo s kojim osvaja prvenstvo te iste godine, a četiri godine kasnije i brazilski Kup. U siječnju 1998. godine seli preko Velike Bare i stiže u veliki Real Madrid. Tu je ostao tri i pol godine i s Kraljevskim klubom osvojio naslov prvaka Španjolske (2001.), tri Lige Prvaka (1998, 2000. i 20002.), jedan španjolski Superkup (2001.) i jedan Internacionalni Kup (2000.). Nakon odlaska iz Madrida karijeru je nastavio u Francuskoj u Bordeauxu.

Nakon godine dana provedene na jugozapadu Francuske, vraća se u Španjolsku u Zaragozu. Ponovni dolazak na poluotok značio je osvajanje novih trofeja. Sa Zaragozom je 2004. godine osvojio Kraljevski Kup i iste godine Španjolski Superkup. Na kraju prošle sezone napustio je klub i vratio se u Brazil zbog obiteljskih problema. Za brazilsku nogometnu reprezentaciju nastupio je 37 puta i postigao je osam pogodaka.

Savia u ponedjeljak još čeka liječnički pregled i za Sociedad će moći zaigrati za tjedana dana protiv Racinga iz Santandera. Čelnike kluba iz San Sebastiana ovaj transfer koštao je 1,5 milijuna eura, od čega čak 500.000 eura ide Zaragozi zbog toga što je Savio napustio taj klub prije isteka ugovora. Ukoliko će klub i igrač željeti nastaviti suradnju nakon završetka ove sezone morat će ponovno sjesti za stol i potpisati novi ugovor.

Ove sezone Savio neće osvojiti novi pokal već ga pod trenerskom palicom Miguela Angela Lotine čeka teška borba za ostanak u društvu najboljih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!