Nogomet

Real doživio novi poraz, Barcelona samo do boda

Marko Kljaić • nedjelja, 07.01.2007.

Nakon što je jučer Zaragoza porazila Sevillu, Barcelona je imala priliku zasjesti na čelo ljestvice. No, bez Ronaldinha Barca nije bila uvjerljiva protiv Getafea...

U 16. kolu Recreativo je ponizio Real na Santiago Bernabeu, a u ovom kolu ponovno je upisao tri gostujuća boda. Ovaj puta nastradao je Espanyol na Montjuicu. Jedini pogodak na utakmici postigao je u 54. minuti igrač sredine terena Antonio Jesus Vasquez Munoz.

Barcelona je došla Getafeu u goste bez Ronaldinha i sa samo pet igrača na klupi za rezerve. Iako imena igrača koja su zaigrala u prvom sastavu izazivaju samo respekt, Frank Rijkaard nije ih uspio dovoljno motivirati za novu pobjedu. Domaćini su poveli pogotkom Daniel Guiza u 54. minuti susreta. Vodstvo su uspijeli čuvati punih 16 minuta. Tada je Xavi prekrasno pogodio lijevi kut Abbondanzierijevog gola i postavio konanča rezultat - 1:1.

Na Gradskom stadionu u Valenciji Levante je ugostio Racing. Momčad iz Santandera imala je snage za samo jedan sat igre. Nakon toga domaćini su ih u potpunosti nadigrali i s dva pogotka otpratili ih kući. Prvi pogodak dijelo je Diega Camacha u 63. minuti. Francuski veznjak Olivier Kapo riješio je susret svojim pogotkom u 77. minuti.

Mallorca već pet kola ne zna za pobjedu. Ovaj puta su pred domaćim navijačima poraženi od Athletica iz Bilbaa. Prvi pogodak postigao je Urzaiz nakon pola sata igre. Isti igrač ponovno je strijelac u 53. minuti. Osam minuta prije kraja domaćinu je autogolom nadu vratio Unai Exposito. Sve dileme riješio je Joseba Etxeberria dvije minute nakon autogola - 3:1 za Bilbao.

Do četvrte pobjede u prvenstvu Betis je došao na domaćem terenu protiv Celte. U utakmici s malo prilika i bez previše lijepog nogometa, odlučujući pogodak postigao je brazilski napadač Rafael Augusto Sobis nakon punog sata igre.

Čini se da su igrača Real još uvijek na odmoru i da su u la Corunu došli na izlet. Igrači Deportiva u prvom su dijelu potpuno nadigrali goste i stvorili su šest prekrasnih prilika. Prvu od tih prilika realizirao je Joan Capdevila već u devetoj minuti. Madrižani su do prve prilike došli tek u 42. minuti kada Emerson natrčava na jednu odbijenu loptu, no njegov udarac je neprecizan. Domaći navijači slave novi pogodak u 56. minuti. Strijelac je bio napadač Cristian Hidalgo. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja i domaćini zasluženo slave. Ovom su pobjedom skočili za tri mjesta na ljestvici i trenutno su 14, dok je Real ostao treći iako je upisao drugi poraz zaredom.

Ni Villarreal ni Valencija ne oduševljavaju igrama ni rezultatima ove sezone. U večerašnjoj utakmici na Madrigalu gledatelji su vidjeli tvrdu utakmicu sa samo dvije prave prilike i samo jednim pogotkom. U trenucima kada su domaćini polako preuzimali inicijativu, Šišmiši su došli u vodstvo nakon udarca iz kuta u 74. minuti. Na ubačenu loptu Davida Ville natrčao je Miguel Angulo i poslao loptu u mrežu Barbose. Treći poraz u nizu za Villarreal, četvrta pobjeda Valencije.

Španjolsko prvenstvo, 07.01.2007., 17.kolo: Espanyol - Recreativo Huelva 0:1, Getafe - Barcelona 1:1, Levante - Racing Santander 2:0, Mallorca - Athletic Bilbao 1:3, Real Betis - Celta de Vigo 1:0, Deportivo la Coruna - Real Madrid 2:0, Villarreal - Valencia 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!