Nogomet

Drugoligaš pobijedio Villarreal

Marko Kljaić • petak, 12.01.2007.

Prve utakmice osmine finala Španjolskog nogometnog kupa, koje su odigrane 10. i 11. siječnja, nisu donjele neka velika iznenađenja. Real ni u Kupu ne moze do pobjede, dok Barcelona i Zaragoza pobjedama u gostima pokazuju svoju nadmoć. Drugoligaš Valladolid na domaćem je terenu pobijedio Villarreal ...

Drugoligaš Rayol Vallecano dobro je namučio Sevillu. Lideri najjače Španjolske nogometne lige nisu igrali uvjerljivo kako to čine u prvenstvu. Imali su samo jednu priliku i to u prvom dijelu kada je Chevanton pogodio gredu iz slobodnog udarca. Na samom kraju utakmice domaćini su tražili najstrožu kaznu zbog prekršaja na Mauriju, no glavni sudac utakmice Perez Lasa nije se oglasio.

Još dvije utakmice odigrane u srijedu završile su neriješenim rezultatom. Getafe i Valencija odigrali su 1:1. Poveli su domaćini u prvoj minut susreta golom Paunovića, dok je Valencija izjednačila u 91. golom rezervnog igrača Davida Silve. Istim rezultatom završila je utakmica na Vicente Calderon stadionu gdje su igralli Atletico i Osasuna. Radost gostujućim navijačima donio je Webo u 37. minuti. Izjednačio je najbolji napadač Madrižana Fenando Torres 17 minuta prije kraja susreta.

Prema pisanju španjolskih medija, Valladolid je odigrao odlično drugo poluvrijeme i zasluženo pobijedio goste iz Villarreala. U prvom dijelu pala su dva pogotka. Domaćini su poveli nakon 20 minuta igre golom Losade, a Jose Mari izjednačio je rezultat samo minutu kasnije. U drugom dijelu se igra Žute podmornice raspala i domaćini golom Llorentea zasluženo dolaze do pobjede.

Kao dobri domaćini pokazali su se igraći Malage koji su s 3:0 poraženi od Zaragoze. Mrežu domaćeg vratara načeo je Garcia u 12. minuti. Isti igrač povisio je rezultat na samom početku drugog dijelu, a konačnih 3:0 postavio je Oscar 15 minuta prije kraja. U gostima je bila uspješna i momčad Deportiva. Oni su sa 2:1 pobijedili Mallorcu. Sva tri gola pala su u drugih 45 minuta. Adrian u 55. i Taborda u 62. stvorili su prednost gostima koju je Lopez tek smanjio na samom kraju utakmice.

Barcelona je dominirala cijelu utakmicu na gostovanju kod Alavesa. Miješani sastav Katalonaca golovima Saviole u 57. i 80. minuti slomio je otpor slabašnog Alavesa i mirno čeka uzvratni susret koji se igra već slijedeću srijedu. Posljednu utakmicu prvog kruga osmine finala Copa del Rey odigrali su Real Betis i Real Madrid. Utakmica je zavržila bez golova i bez pobjednika. To je treća utkamica u nizu u kojoj Madrižani nisu uspijeli postići pogodak.

Copa del Rey, 1/8 finala, prve utakmice, 10. i 11. siječnja: Atletico Madrid - Osasuna 1:1, Malaga - Zaragoza 0:3, Mallorca - Deportivo 1:2, Rayo Vallecano - Sevilla 0:0, Valladolid - Villarreal 2:1, Alaves - Barcelona 0:3, Getafe - Valencia 1:1, Betis - Real Madrid 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometEuropske lige

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!