Košarka

Perasović i Planinić izgubili derbi

Marko Kljaić • subota, 13.01.2007.

Štičenici hrvatskog trenera Velimira Perasovića doživjeli su drugi poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva. Tau Ceramica je večeras poražena od drugoplasirane momčadi španjolske košarkaške lige - Real Madrida...

Prvu četvrtinu bolje su odigrali gosti iz Madrida predvođeni Amerikancima Bullockom i Smithom. Domaćini su prvih nekoliko minuta dominirali terenom i u četvrtoj minuti Planinić sa svojih pet koševa u nizu odvodi ih na 7:2. Nakon toga, Madrižani polako sustižu zaostatak i nakon sedam minuta igre Louis Bullock ih prvi puta dovodi u vodstvo. Do kraja prve četvrtine rezultat je potpuno izjednačen, no tricom Axela Hervelle Madrižani odlaze na odmor s tri poena prednosti.

U nastavku su Bullock i Smith i dalje najraspoloženiji dvojac na parketu i zahvaljujući njima Real u dva navrata ima devet poena prednosti. U 17. minuti Erdogan tricom smanjuje na 29:35 i keramičari se polako bude. Sa još šest koševa u nizu sustižu rezultat i minutu prije kraja druge četvrtine rezultat je izjednačen. Na kraju igrači Joana Plaze ipak završavaju prvo poluvrijeme s četiri poena u plusu. U napetoj utakmici Real nakon prvih 20 minuta ima malu prednost.

Nakon odmora Perasovićeva momčad izlazi na parket ne previše motivirana i dozvoljava američkom dvojcu potpomognutom Belgijancem Hervellom da stvore prednost od 13 poena. Završnicu treće četvrtine označio je Marko Tomas. Sa svoja četiri koša održavao je prednost Reala od sedam poena, no u samo jednoj minuti uspio je zaraditi tri prekršaja i sa dva prekršaja iz prvog dijela bio je isključen igre. Njegova peta osobna bila je tehnička što je omogućilo domaćinima da smanje rezultat. No, to nije bilo dovoljno da preokrenu utakmicu u svoju korist, te su gosti ponovno završili četvrtinu u bodovnoj prednosti.

Četvrti dio u potpunosti je pripao igračima iz glavnog španjolskog grada. Planinić se prekasno probudio i tek uspio smanjiti rezultat na dva koša u 35. minuti. No trojac iz Reala, Bullock, Smith i Hervell večeras su previše raspoloženi za igru da bi ispustili pobjedu. Na kraju su svojim koševima razbili domaćina i postavili konačnih 82:92.

U drugom susretu večeras Girona je na domaćem terenu pobijedila Alicante. Domaćine su predvodili Marc Gasol sa 14 koševa, Victor Sada sa 13 i Gregor Fucka s 11 koševa. Naš Dalibor Bagarić na terenu je proveo pet i pol minuta i ubacio je samo dva poena i imao je dva skoka. Kod gostiju dvoznamenkasti su bili Larry Lewis s 15 koševa i deset skokova i Quincy Lewis s deset koševa.

Španjolska ACB Liga, rezultati: Tau Ceramica - Real Madrid 82:92, Girona - Alicante 68:62.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!