Nogomet

Deranja potopio Troyes, Marseille jedva izbjegao minu

Maja Giljanović • nedjelja, 07.01.2007.

Olympique iz Marseillea za dlaku je izbjegao sramotan poraz, ali treće kolo francuskog kupa ipak je donijelo iznenađujućih rezultata kao i prve prvoligaške žrtve. Briljirao je Zvonimir Deranja...

Osamnaest je klubova prve lige krenulo po plasman u šesnaestinu finala protiv momčadi kolega iz najvišeg ranga, ali i regionalnih ekipa. U međusobnim dvobojima prvoligaša Sochaux je već nakon desetak minuta igre na gostovanju kod Saint Etiennea imao sigurno vodstvo koje je održavao do konca susreta, a vrhunsku su partiju pružili nogometaši Lensa kod Nancyja dvaput dostignuvši prednost domaćina od dva razlike. Izjednačenje u posljednjoj minuti i na koncu prolaz nakon lutrije jedanaesteraca u kojoj je Coulibaly zabio odlučujući nakon promašaja Berenguera.

Prvoligaške žrtve dana su Auxerre, Rennes, Troyes i Lorient. Auxerre je na svom Abbe-Deschampsu nakon jedanaesteraca ispao od pretposljednje momčadi druge lige Niorta, Bretonci su u produžecima poraženi na domaćem terenu od trećeligaša Romorantina, Troyes je na gostovanju eliminiran od Deranjina i Polovančecova Libourne-Saint Seurina gdje je nekadašnji Hajdukovac s tri gola (11., 55., 63.) bio najzaslužniji za slavlje trinaestoplasirane momčadi druge lige, a Lorient je poražen također u gostima, ali kod četvrtoligaša Calaisa. Deranju je trener izvadio u 75. minuti, a zbog odlične forme (s 10 golova u 16 utakmica je treći strijelac druge lige) sve je vjerojatnije da će iduće sezone igrati u prvoj ligi.

Sramotnu eliminaciju kod petoligaša Cambraija hattrickom Cissea je u produžecima izbjegao Marseille, a problema je imao i Toulouse na gostovanju kod trećeligaša Chatelleraulta koje je morao razriješavati jedanaestercima. Nice je, pak, nakon produžetaka slavila kod četrnaestoplasirane momčadi druge lige, Creteila.

Bez većih problema prolaz dalje su osigurali Bordeaux, Lille, Nantes i Valenciennes protiv drugoligaša iz Bastije, Metza, Guingampa i Caena te Monaco, Le Mans i Sedan na gosovanjima kod niželigaša.

Danas se kompletira treće kolo, a na teren će, među ostalima, Lyon u goste četvrtoligašu Bayonneu te Paris-SG koji će ugostiti trećeligaša Nimesa.

Francuski kup, treće kolo, važniji rezultati: Saint Etienne - Sochaux 1:3, Nancy - Lens 3:3 (8:9 jedanaesterci), Creteil - Nice 0:0 (1:2 produžeci), Rennes - Romorantin 1:1 (1:3 produžeci), Cambrais - Marseille 1:1 (1:4 produžeci), Calais - Lorient 2:0, Auxerre - Niort 2:2 (4:5 jedanaesterci), Libourne - Troyes 4:2, Valenciennes - Caen 2:1, Bordeaux - Bastia 2:0, Nantes - Guingamp 1:0, Metz - Lille 0:2, Quevilly - Monaco 0:2, Chatellerault - Toulouse 1:1 (3:4 jedanaesterci), Pluvigner - Le Mans 0:3, Pont-de-Cheruy - Sedan 0:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!