Nogomet

Souness za 20 milijuna funti kupuje Wolverhampton

Maja Giljanović • utorak, 09.01.2007.

Graeme Souness, nekadašnji kapetan Liverpoola, u trenerskoj mirovini nakon otkaza u Newcastleu u veljači prošle godine, pronašao je novu zanimaciju te ponudio 20 milijuna funti za preuzimanje drugoligaša Wolverhamptona...

Iako izvršni direktor trenutno devetoplasirane momčadi druge lige, Jez Moxey, odlučno opovrgava napise u medijima o Sounessovom ulasku u klub, čini se da je Škot na čelu konzorcija zainteresiranog za kupnju Wolvesa, dogovorio prodaju s dosadašnjim vlasnikom Sir Jackom Haywardom.

"Spreman sam uplatiti 20 milijuna i to odmah. Ne znam zašto Moxey sve poriče, ali telefonski sam kontaktirao i s njim osobno i s Sir Haywardom. Moxey me odbio, ali klub nije njegov. U vlasništvu je Sir Jacka te je na njemu odluka o eventualnoj prodaji. Potencijal je tu i spreman sam u suradnji s partnerima nadopuniti ponudu te investirati u obnovu igračkog kadra".

Glasine je poduprla i nazočnost nekadašnjeg kapetana škotske reprezentacije i s Redsima trostrukog osvajača Kupa prvaka (1978., 1981., 1984.) domaćoj utakmici protiv Barnsleyja u društvu 83- godišnjeg Haywarda, a Souness je, čini se, nadvisio ponudu također zainteresiranog Milana Mandarića. Dojučerašnji gazda Kranjčarevog Portsmoutha je, pak, nakon Wolverhamptonove odbijenice oko bacio na rivalski Leicester.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!