Košarka

Nepoznanice se skrivaju u skupini C

Bruno Blumenschein, Hrvoje Rafaelić • utorak, 09.01.2007.

Pretposljednje kolo Uleb kupa po skupinama je donijelo odluke u svim skupinama osim u skupini C, gdje je jedini siguran putnik u osminu finala Montepaschi iz Siene. Odluke u drugim skupinama su donijeli uspjesi Hemofarma i Anwila...

Skupina A:

U pretposljednjem kolu skupine A Uleb kupa, bilo je otvoreno još posljednje mjesto za prolazak u daljnji tijek natjecanja. Kako su prolaz osigurali Hemofarm, Nancy i Lietuvos Rytas, borba se vodila između Gran Canarije i Brose Basketsa (bivši Bamberg). Njemačku momčad je u igri održavala tek pobjeda na gostovanju kod Hemofarma.

Sve do posljednjih pet minuta susreta gosti su bili u igri, ali je tada Hemofarm, usprkos brojnim ozljedama i problemima s glavnim igračima, zahvaljujući ponajprije Borisovu (22 poena) prelomio susret za konačnih 76:64. Nijemce je predvodio Darren Fenn sa 18 koševa.

Uspjeh momčadi iz Vršca je maknula teret s leđa košarkaša Gran Canarije u domaćem susretu s Lietuvos Rytasom. Sve što su gosti uspjeli napraviti je smanjiti zaostatak u posljednjoj dionici za konačnih 72:67 uz 15 poena Jacksona Vromana, dok je kod litavske momčadi tek Kareem Rush bio na razini zadatka sa 20 ubačenih poena.

U sedmom porazu AEK-a u ovogodišnjem Uleb kupu Jasmin Perković je za 29 minuta ubacio 12 koševa (5/9 šut) uz pet skokova te po jednu ukradenu loptu i asistenciju. Francuski Nancy je susret završio s pet dvoznamenkastih strijelaca od kojih je najviše zabio Julian Cyril (22 poena) za završnih 85:76.

Rezultati: Hemofarm - Brose Baskets 76:64, AEK - Nancy 76:85, Gran Canaria - Lietuvos Rytas 72:67

Skupina B:

Pobjeda Anwil Wloclaweka nad Bešiktašem od 74:62 je omogućila Strasbourgu da čak i porazom od FMP-a (71:78) osigura prolaz u daljnju fazu natjecanja. Nije dugo trebalo da Goran Jagodnik opravda potpis za poljski klub jer je u svom prvom nastupu započeo u petorci i za 33 minute zabio 13 koševa. Više od njega je jedino ubacio Andrzej Pluta (19 koševa).

Isti učinak kao Jagodnik je imao bivši splitski centar Otis Hill uz šut 5/10, pet skokova i dvije ukradene lopte. Kod Bešiktaša, koji je "crnu rupu" doživio u trećoj četvrtini (9:25) najbolji strijelac je bio Jamel Thomas sa 26 koševa.

U odličnoj utakmici između Snaidero Udinea i latvijskog Ventspilsa, gosti su sa 93:91 došli do četvrte pobjede u nizu. Presudan trenutak je došao kod zaostatka latvijske momčadi od pola koša kada Eddie Shannon pogađa nevjerojatan šut za tri poena nakon čega Ventspils ne ispušta svoju prednost. Osim Shannona koji je zabio 17 koševa, efikasan je bio i Dalron Johnson sa 19 poena. Kod domaćina je najviše ubacio Kristaps Valters (20 koševa).

Informacija o porazu Bešiktaša u Poljskoj je omogućila Strasbourgu i FMP-u da odigraju nešto laganiju utakmicu u kojoj su gosti iz Železnika prelomili susret u svoju korist tek u posljednjim koševima zahvaljujući Draganu Laboviću (10 poena) i Aleksandru Rašiću (21 poen), kojima se nije uspio suprostaviti niti raspoloženi Claude Marquis, koji je za Strasbourg zabio 18 koševa.

Rezultati: Strasbourg - FMP 71:78, Anwil - Bešiktaš 74:62, Snaidero Udine - Ventspils 91:93

Skupina C:

Alba Berlin uspjela je izdržati nalet Khimkija i u produžetku slaviti sa 90:83. Najbolji strijelac kod domaćina bio je William Avery koji je za 24 minute na parketu ubacio 20 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Veliku pomoć imao je u Sharrod Fordu koji je ubacio deset poena uz deset skokova da bi zabilježio double-double. Odličnu utakmicu imao je i Chris Owens (20 poena, četiri skoka).

Kod gostiju najbolji su bili dvojac Melvin Booker (15 poena, tri skoka) i Kelly McCarty (16 poena, četiri skoka). Alba i Khimki su trenutno na omjeru 4-5.

Oostende je na domaćem parketu slavio sa 16 poena razlike protiv Hapoel Migdala. Odličnu večer za domaćina imao je Rashad Wright koji je ubacio 26 poena uz sedam asistencija. Elvir Ovčina (23 poena, četiri asistencije, sedam skokova) i Sam Van Rossom (12 poena, četiri asistencije) pomogli su Wrightu da Oostende dođe do svoje četvrte pobjede. Kod gostiju solidnu utakmicu odigrao je Jurica Golemac koji je ubacio deset poena uz pet skokova.

Jedinu pobjedu gostiju u skupini C ubilježio je talijanski Montepaschi kod Lukoila. Gosti su slavili sa pet poena razlike (76:81). Najbolji kod gostiju bili su Rimantas Kaukenas (17 poena), Romain Sato (16 poena, deset skokova) i Joseph Forte (12 poena, pet asistencija). Kod Lukoila solidno su odigrali Todor Stojkov (12 poena) i Riste Stefanov (12 poena). Talijani su uvjerljivo prvi u skupini sa sedam pobjeda i samo dva poraza dok je Lukoil na učinku od četiri pobjede i pet poraza.

Rezultati: Alba Berlin-Khimki 90:83, Telindus Oostende-Hapoel Migdal 82:66, Lukoil-Montepaschi 76:81

Skupina D:

U pobjedi Reala nad Unicsom, Marko Tomas je sudjelovao 28 minuta uz učinak od deset poena i šest skokova. Odličnu večer u dresu Reala imao je Charles Smith koji je ubacio 17 poena. Kod gostiju najbolji je bio Duško Savanović sa 14 poena i tri asistencije. Utakmica između ove dvije momčadi bila je dosta izjednačena sve do druge i posljednje četvrtine kada Madrižani rade nedostižnu prednost za goste.

Crvena zvezda je pregazila belgijsku Dexiu sa 27 poena razlike. Kod domaćina briljirao je Milan Gurović sa 29 poena i deset skokova. Osim njega dobro su odigrali Tadija Dragičević (12 poena, pet skokova) i Vuk Radivojević (13 poena, pet skokova). Gosti su svog najboljega strijelca imali u Kevin Houstonu koji je za 35 minuta provedenih na terenu ubacio 16 poena uz 11 skokova i dvije asistencije.

PAOK se svih 40 minuta morao boriti da dođe do pobjede protiv EiffelTowersa. PAOK, koji se i prije utakmice kvalificirao u daljnje natjecanje, ovom pobjedom došao je do scora 6-3. Iako su gubili na poluvremenu sa 15 poena razlike, gosti su do samoga kraja utakmice držali domaćine u neizvjesnosti. Odličnu večer imao je Drago Pašalić, koji je imao double-double učinak (14 poena, deset skokova). Osim njega fenomenalno je odigrao i Blagota Sekulić (14 poena, 14 skokova) također s učinkom za double-double. U pucačkom dijelu za njima nije zaostajao niti Amerikanac Jason Parker s učinkom od 21-og poena.

Kod gostiju solidno su odigrali dvojac Travis Young (15 poena) i Leon Rodgers (19 poena, osam skokova). PAOK je trenutno na omjeru 6-3 dok je EiffelTowers na 2-7.

Rezultati: Real Madrid-Unics Kazan 77:61, Crvena zvezda-Dexia Mons 96:69, PAOK-EiffelTowers 90:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!