Sportaši u mreži

Šestero Hrvata u Miamiu

HINA • četvrtak, 18.01.2007.

Od nedjelje, 21. siječnja do subote 27. siječnja u Miamiu se održava iznimno jaka regata olimpijskih klasa najviše kategorije na kojoj će nastupiti i šestero hrvatskih jedriličara...

U klasi Laser jedrit će Milan Vujasinović (Labud, Split) i Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena), u Laser Radialu Tina Mihelić (Galeb) i Mateja Petronijević (Uljanik plovidba, Pula), te u klasi Zvijezda posada Lovrović/Mikuličić (3. Maj, Rijeka).

Slika 1 od 2.

Zasad je u klasi Laser prijavljeno 111 kormilara, u Laser Radialu 69 kormilarki, a u klasi Zvijezda 65 posada. Prvi dan jedrenja je ponedjeljak, 22. siječnja, a nakon pet dana natjecanja deset najboljih u svakoj klasi ući će u plov za odličja, koji je na rasporedu u subotu 27. siječnja.

U kalendaru Svjetskog jedriličarskog saveza ima sedam regata najviše kategorije na kojima se sve olimpijske klase natječu istovremeno. U siječnju su Sail Melbourne (Australija) i Rolex Miami (SAD), u veljači Sail Auckland (Novi Zeland), u travnju Semaine Olympique Francaise (Francuska), u svibnju Holland regatta (Nizozemska), te u lipnju Kiel Week (Njemačka).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!