Nogomet

Mladi Kongoanci prvaci Afrike

Maja Giljanović • nedjelja, 04.02.2007.

U konkurenciji osam afričkih U- 20 reprezentacija , domaćin Kongo je u Brazzavilleu slavio nad Nigerijom rezultatom 1:0...

Naime, u Ponte Noireu i glavnom gradu 20. siječnja startalo je Afričko prvenstvo reprezentacija do 20 godina na kojima je uz domaćina Kongo nastupalo još sedam država: Nigerija, Obala Bjelokosti, Burkina Faso, Gambija, Kamerun, Egipat te Zambija.

Nakon odrađenih utakmica po skupinama, uslijedili su polufinalni okršaji u kojima je Nigerija, branitelj prošlogodišnjeg naslova s 1:0 pobijedila Gambiju dok je istim rezultatom Kongo nadmašio Zambiju. U utakmici za treće mjesto broncu je s prednošću igrača više osvojila Gambija pobjedom od 3:1 (golove postigli Simutowe te Ousman dva).

U finalu je Kongo pogotkom Ibare u 66. minuti postigao odlučujući gol protiv Nigerijaca, inače, peterostrukog prvaka za prvo reprezentativno slavlje Konga nakon daleke 1972. godine kada je u Afričkom Kupu nacija svladan Mali.

Četiri su prvoplasirane ekipe također izravno izborile i nastup na Svjetskom U- 20 prvenstvu koje će se u lipnju održati u Kanadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!