Tenis

Horna osvojio Vinu

Deni Kirinčić • ponedjeljak, 05.02.2007.

Peti nositelj ATP turnira u Vina Del Maru Luis Horna osvojio je svoj drugi naslov karijere nakon trijumfa nad domaćim favoritom Nicolasom Massuom. Horna je tako prekinuo i crni niz protiv Massua i ostvario svoju prvu pobjedu u pet međusobnih ogleda na ATP touru...

Horna je tokom cijelog tjedna i djelovao kao najveći favorit za naslov nakon ispadanja Fernanda Gonzaleza. Niti jednom nije izgubio set, a tako je bilo i danas protiv Čileanca kojemu je ovo prvi poraz od Horne. Massu je drugu godinu zaredom završio na korak do naslova. Lani je bolji bio Jose Acasuso.

Massu je prvi stekao prednost uzevši servis Horni kod 3:3. Malo kasnije je imao priliku dovršiti set kod 5:4, ali Horna je ponovio polufinalni scenarij protiv Martina Vassalla Arguella. Od 5:4 napravio je seriju od šest gemova u nizu za vodstvo od 7:5, 3:0. Tu je bio kraj susreta s obzirom da su oba igrača do kraja meča držali svoje servise bez problema. Tako je Horna završio svoj susret servisom kod 5:3 i osvojio svoj drugi naslov karijere.

Horna nije krio zadovoljstvo:"Znao sam da će biti težak susret. Izgubio sam šest puta od Nicolasa (dva puta na challengeru). Znao sam kako će on ući u meč, ali ja sam ostao vjeran svom tenisu koji me na kraju doveo do naslova. Igrao sam odlično cijeli tjedan i mislim da sam u izvrsnoj formi. Mislim da je ključni trenutak meča bio kada sam vratio izgubljeni servis kod 5:4, što mi je dalo puno samopouzdanja."

Do naslova u paru stigli su Paul Capdeville i Oscar Hernandez koji su sa 4:6, 6:4, 10:6 nadjačali Alberta Montanesa i Rubena Ramireza Hidalga.

ATP Vina Del Mar, 5.2.2007., finale, :Luis Horna (PER, 5) - Nicolas Massu (CHI, 3) 7:5, 6:3.

ATP Vina Del Mar, 5.2.2007., finale, parovi, :Capdeville / Hernandez (CHI/ESP) - Montanes / Ramirez Hidalgo (ESP/ESP) 4:6, 6:4, 10:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrolATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!