Nogomet

Feyenoord definitivno izbačen iz Europe

Bruno Blumenschein • petak, 09.02.2007.

Sportski sud u švicarskom Lausanne je odlučio podržati odluku UEFA-e po kojoj je nizozemski Feyenoord izbačen iz daljnjeg natjecanja u Kupu Uefe zbog incidenata navijača na gostovanju u Francuskoj kod Nancyja...

Nasilje navijača prije, tijekom i nakon susreta s francuskim Nancyjem je koštalo Feyenoord daljnjeg natjecanja u Kupu Uefe zbog čega je najviše profitirao engleski Tottenham. Naime, momčad s White Hart Lanea je prošla u osminu finala tog europskog natjecanja bez borbe gdje će igrati protiv pobjednika dvoboja između Parme i Brage.

Odbijanje žalbe nizozemskog kluba i dodatne novčane kazne od 40 tisuća funti je pozdravio i novi predsjednik UEFA-e Michel Platini: "Ova odluka šalje vrlo snažnu odluku svim navijačima koji sudjeluju u nasilju kako će biti kažnjeni od odgovornih institucija. Posljednji tragični događaji u Italiji su samo potvrdili kako moramo raditi zajedno kako bi izbacili huliganizam i nasilje s nogometnih stadiona.".

S druge strane, Tottenham koliko je profitirao prolaskom u daljnji tijek natjecanja toliko je izgubio zbog novca od prava na televizijski prijenos i ulaznica, dok je predsjednik Feyenoorda nakon odluke samo još jednom ponovio: "Naši pravi navijači i sam klub su žrtve ljudi koji se ne znaju ponašati i mi nemamo nikakve veze s nasiljem koje se dogodilo".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!