Nogomet

Rangersima bitka za broj dva

Marin Vuković • subota, 23.12.2006.

Dok je Celtic pobjedom nad Falkirkom nastavio kročiti prema novom naslovu prvaka, u izravnom su se dvoboju za drugo mjesto "potukli" Aberdeen i Glasgow Rangersi. Potpuno zasluženu pobjedu odnijeli su Rangersi i tako barem privremeno osvojili poziciju koja ih vodi u Ligu prvaka...

U borbenoj i zanimljivoj utakmici, u kojoj je Dado Pršo odigrao 56 minuta, gosti su utakmicu riješili u dvije minute. U 22. minuti Nacho Novo je nakon vratnice Darrena Mackieja bio na pravom mjestu i odbijenu loptu pospremio u mrežu. Prednost je udvostručena 120 sekundi kasnije Novo je asistent, a njegov ubačaj u pogodak pretvara Libor Sionko. Aberdeen je smanjio prednost Rangersa pet minuta prije kraja golom Stevea Lovella, ali je za potpuni preokret ostalo premalo vremena.

Celtic se ne sjeća zadnjeg poraza i igra simultanku s ostatkom lige. Za teško izborenu pobjedu protiv Falkirka zaslužan je Thomas Gravesen koji je u 24. minuti dalekometnim udarcem pogodio mrežu gostiju. Falkirk svakako nije bio bez prigoda, dvaput su u drugom poluvremenu gađali okvir gola, ali lopta nije htjela u mrežu. Utakmica je privedena kraju zanimljivom završnicom u kojoj je kapetan domaćih Neil Lennon zaradio crveni karton, i to zbog sukoba s Anthonyjem Stokesom koji ga je srušio u šesnaestercu i skrivio kazneni udarac. Lennon je morao napustiti travnjak, a udarac s bijele točke izveo je Kenny Miller i - pogodio vratnicu.

Hearts je iskoristio poraz Aberdeena i gostujućom pobjedom nad Dundee Unitedom približio se trećem mjestu. Jedini pogodak postigao je Paul Hartley iz jedanaesterca kojeg je skrivio Stuart Duff igrajući rukom u kaznenom prostoru.

Hibernian se poigrao sa St. Mirrenom i ispratio ih kući s pet pogodaka u mreži, a pogotke je postiglo pet različitih strijelaca. Mrežu gostiju načeo je Beuzelin u 21. minuti, u 32. Killen povisuje na 2:0, a gosti četiri minute prije odmora smanjuju na 2:1 golom Suttona. U drugom poluvremenu Shiels, Zemmama i Benjelloun dovršavaju posao za krajnjih 5:1.

Motherwell se okoristio porazom St. Mirrena i skočio na 10. mjesto svladavši Kilmarnock na gostovanju s 2:1, dok je posljednje plasirani Dunfermline odigrao 0:0 s Invernessom CT.

Škotski Premiership, 20. kolo, 23.12.2006:
Celtic - Falkirk 1:0, Aberdeen - Glasgow Rangers 1:2, Dundee United - Hearts 0:1, Hibernian - St. Mirren 5:1, Kilmarnock - Motherwell 1:2, Dunfermline - Inverness CT 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!