Nogomet

Celtic se zaigrao, pa izvukao bod

Marin Vuković • utorak, 26.12.2006.

Kad najbližem pratitelju bježite čak 16 bodova, onda si možete priuštiti opuštanje i spašavanje jednog boda u susretu u kojem ste po svim pokazateljima trebali uzeti sva tri, a upravo takav tijek događaja vidjeli smo u susretu Celtica i Dundee Uniteda. Hearts je u uzbudljivom derbiju s Hibernianom slavio s 3:2, a Aberdeen ponovno preskočio Glasgow Rangerse...

Tek je 12 minuta dijelilo Dundee United od prve pobjede na Celtic Parku još od davne 1992. godine. Pogocima Davida Robinsona u 17. i Collina Samuela u 58. minuti United je došao do gotovo nedostižne prednosti, ali se zahvaljujući pritisku u završnici utakmice aktualni škotski prvak ipak vratio i spasio barem jedan bod. Nakon slobodnog udarca Shunsukea Nakamure u 78. minuti precizan je bio Darren O'Dea, a dvije minute kasnije Nakamura je od asistenta postao strijelac i izjednačio na 2:2.

Edinburški derbi prepun zanimljivosti pripao je Heartsu koji je na svom travnjaku svladao Hibernian s 3:2, zahvaljujući donekle i gluposti Deana Shielsa koji je zaradio nepotrebno isključenje. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćima koji su već nakon dvije minute igre poveli golom Paula Hartleya. Početkom nastavka vratar gostiju Zbigniew Malkowski nije uspio ukrotiti loptu nakon slobodnog udarca, što je iskoristio Edgaras Janauskas i povisio na 2:0.

Gosti uzvraćaju 12 minuta kasnije pogotkom Chrisa Killena nakon kornera, a zatim se i potpuno vraćaju u utakmicu pogotkom Shielsa u 61. minuti iz jedanaesterca. Odmah nakon pogotka, međutim, slijedi trenutak nepromišljenosti u kojem Shiels slaveći pogodak nasrće na domaćeg vratara i ruši ga, pokušavši mu oduzeti loptu. Tim bistrim potezom zaradio je crveni karton, što domaća momčad iskorištava i golom Sauliusa Mikoulinasa dolazi do vrijedne pobjede.

Aberdeen je uvjerljivom predstavom protiv Kilmarnocka uzeo tri boda i ponovno istisnuo Glasgow Rangerse na treće mjesto. Golovima Maguirea i Nicholsona već nakon devet minuta osigurali su nedostižnu prednost, potvrdili je u 87. minuti zgoditkom Lovella, a dvije minute kasnije Stephen Naismith gostima donosi utješni pogodak za konačnih 3:1.

St. Mirren je slavio minimalnu pobjedu nad Falkirkom, dok je Dunfermline doživio novi domaći poraz, ovaj put od Motherwella, pa već sada može planirati sljedeću sezonu u nižem rangu natjecanja.

Škotski Premiership, 21. kolo, 26.12.2006:
Celtic - Dundee United 2:2, Hearts - Hibernian 3:2, Aberdeen - Kilmarnock 3:1, St. Mirren - Falkirk 1:0, Dunfermline - Motherwell 0:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!