Nogomet

Celtic i Rangersi spavaju zimski san

Marin Vuković • subota, 30.12.2006.

Veliki rivali iz Glasgowa u posljednja su dva kola od mogućih 12 bodova osvojili ukupno tri. I dok si Celtic zbog velike bodovne prednosti može dopustiti takav novogodišnji pad forme, Glasgow Rangersi su već izgubili drugo mjesto, a samo sreći mogu zahvaliti što Aberdeen nije kaznio njihovo današnje posrtanje...

U prošlome kolu Celtic je na svom stadionu odigrao mršavih 2:2 sa slabim Dundee Unitedom, a danas su u završnici utakmice ispustili bodove i protiv jednako slabog Motherwella i mogu zahvaliti svom vrataru Arturu Borucu što s gostovanja donose barem jedan bod. Gosti su poveli u 35. minuti nakon vrlo dobrog slobodnog udarca Shunsukea Nakamure kojeg je domaći vratar uspio odbiti, ali samo do Dereka Riordana koji posprema loptu u mrežu. Bod Motherwellu u posljednjoj minuti utakmice donosi Darren Smith.

Poraz od Invernessa CT u prošlom kolu stajao ih je drugog mjesta, a niti danas momčad Glasgow Rangersa nije se uspjela vratiti na tu poziciju. Odigrali su tek 1:1 s pretposljednjim St. Mirrenom, a u momčadi nije bilo našeg Dade Prše. Oba gola pala su u ranoj fazi utakmice. Gosti su poveli zgoditkom Richarda Brittaina u 14. minuti, a pet minuta kasnije izjednačio je povratnik u momčad Kris Boyd.

Aberdeen je propustio povećati svoju prednost ispred Glasgow Rangersa na četiri boda, iako su na gostovanju kod Dundee Uniteda poveli u 56. minuti pogotkom Scotta Severina. Domaći se vraćaju golom Collina Samuela samo šest minuta kasnije, a nedugo zatim Aberdeen ostaje s deset igrača nakon isključenja Michaela Harta. Brojčanu prednost domaći pretvaraju u pobjedu u posljednjih deset minuta utakmice golovima Barryja Robsona s bijele točke, te drugim pogotkom Samuela.

Falkirk i Hibernian ubilježili su uvjerljive domaće pobjede protiv Invernessa CT odnosno već otpisanog Dunfermlinea, dok su Kilmarnock i Hearts bez golova podijelili bodove.

Škotski Premiership, 22. kolo, 30.12.2006:
Motherwell - Celtic 1:1, Glasgow Rangers - St. Mirren 1:1, Dundee United - Aberdeen 3:1, Falkirk - Inverness CT 3:1, Hibernian - Dunfermline 2:0, Kilmarnock - Hearts 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!