Automoto

FIA odabrala Pirelli

Ante Kojundžić • utorak, 27.02.2007.

Talijanski proizvođač guma Pirelli biti će jedini dobavljač istih za WRC momčadi od 2008. godine, potvrdila je to FIA u utorak, a ugovor je potpisan na tri godine. Pirelli je ove godine ostao bez angažmana u WRC-u jer im je istekao ugovor sa Subaruom koji je prešao na francuske gume BFGoodrich…

Jedina dva gumara koja su bila zainteresirana za opskrbljivanje WRC momčadi su bili Pirelli i BFGoodrich, no prednost je dobio talijanski proizvođač. Tako će oni biti zaduženi za ''obuću'' na svim automobilima s pogonom na sva četiri kotača koji sudjeluju na relijima u prvenstvu.

Pomalo čudi FIA-in izbor jer BFGoodrich, u vlasništvu Michelina, radi puno bolje gume od Talijana, u kontekstu WRC natjecanja naravno, što se dokazuje i činjenicom da su sve momčadi prešle na njihove pneumatike.

Tako je Michelin izbačen i iz drugog velikog natjecanja, prošle godine su napustili Formulu 1. Doduše iz F1 su otišli svojom voljom, ali zbog FIA-inog inzistiranja na samo jednom dobavljaču guma, također od 2008. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolWRC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!