Automoto

Tequilla Citroënu, Ford nastavlja pohod na naslov

Hrvoje Bošnjak • nedjelja, 11.03.2007.

Kao što je razvidno iz naslova, Citroën WRT momčad i njihova nova uzdanica u limu C4 WRC, osvojili su prvo mjesto relija Meksiko. Odnosno, prva violina Sebastien Löeb drugi put za redom osvojio je visinski reli u Meksiku, dokazujući da je C4 uistinu dobro ''složen'' tijekom jednogodišnje Citroenove stanke…

Dva iskusna Fordova makadam vozača u likovima Grönhoma i Hirvonena jednostavno nisu imali šanse protiv ovog doista sjajnog vozača ali su zato upornošću i solidnom brzinom zadnjeg dana osigurali drugo i treće mjesto na podiju.

Ovo znači da se bitka za treće mjesto okrenula na stranu mladog Mikka Hirvonena koji ponekad svojom vožnjom podsjeća na legendarnog Tommija Makinena, dok je Dani Sordo izgubio svoju prednost iz drugog dana i pao na četvrto mjesto.

Vezane vijesti

Mladi Australac Chris Atkinson u Subaru Imprezi osvojio je peto mjesto, a ovaj reli je bio još jedan uspješan test poligon za novu Imprezu, koja će, vjerujemo biti još brža, nadajmo se i pouzdanija u Portugalu.

Veteran Manfred Stöhl sa svakako najljepšim suvozačem od svih - Ilkom Minor osvojio je šesto mjesto, dok su iznenađenje priredili manje Jari Matti Latvala, i puno više Matthew Wilson sedmim i osmim mjestom.

Svjetsko prvenstvo nastavlja se krajem mjeseca u Portugalu, starom-novom reliju u kalendaru, a mi se svakako nadamo nastavku Subaruovog uzdizanja u formi, i mogućem troboju momčadi, jer to je baš ono što treba WRC prvenstvu, umjesto već pomalo dosadnih bitki Citroëna i Forda, Löeba i Grönholma.

Poredak na kraju relija:
1. S. Löeb (FRA/Citroën) 3:48:13.3
2. M. Grönholm (FIN/Ford) + 55.8
3. M. Hirvonen (FIN/Ford) + 1:27.7
4. D. Sordo (ŠPA/Citroën) + 1:43.7
5. C. Atkinson (AUS/Subaru) + 2:24.1
6. M. Stöhl (AUT/Citroën) + 3:45.5
7. J. Latvala (FIN/Ford) + 4:10.8
8. M. Wilson (VB/Ford) + 12:22.6
9. H. Solberg (NOR/Ford) + 14:15.7
10. M. Higgins (VB/Mitsubishi) + 20:31.2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolWRC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!