Automoto

Bernie hoće promjenu bodovanja

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 12.03.2007.

Bernie Ecclestone nije zadovoljan sadašnjim sustavom dodjele bodova vozačima nakon utrke. Naime, Englez smatra da se pobjednika nedovoljno nagrađuje jer drugoplasirani dobiva samo dva boda manje od onog na prvom mjestu…

Poslije dominacije Michaela Schumachera 2002. godine FIA je promijenila sustav bodovanja s 10-6-4-3-2-1 na 10-8-6-5-4-3-2-1 ne bi li podigla uzbuđenje u prvenstvu jer bi Ferrari i Schumacher sa starim načinom bodovanja osvojili prvenstvo već na polovici sezone.

Problem sa sadašnjim sustavom je u tom, smatra Bernie, što se vozači koji se voze na drugom mjestu neće truditi pobijediti jer bodovni dobitak nije velik. Glavni u Formuli 1 će to pokušati promijeniti: ''2008. ću predložiti promjenu sustava bodovanja'', rekao je Ecclestone.

No, 76-godišnjak se nije tu zaustavio: ''Vozač koji osvoji najviše utrka bi trebao biti prvak'', drži Ecclestone objašnjavajući kako naslov ne bi išao onom tko osvoji najviše bodova. Ali, naslov konstruktora bi se i dalje dodjeljivao momčadi koja na kraju sezone ima najviše bodova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!