Automoto

Renault ne očekuje previše

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 12.03.2007.

Tehnički direktor Renaulta Pat Symonds svjestan je da njegova momčad vrlo vjerojatno neće ponoviti uspjeh sa zadnje dvije utrke u Australiji kada su pobijedili. Ali isto tako smatra da francuska momčad ne zaostaje previše za vodećim Ferrarijem i McLarenom…

Renault je kroz zimska testiranja bio blizu vrha, no nikako na samom vrhu za razliku od prošle dvije sezone kada su predvodili testiranja. Na zadnjem testu u Bahreinu brzinu su značajno povećali jer su Heikki Kovalainen i Giancarlo Fisichella bili odmah iza vodećeg Masse. To je ulilo nadu Renaultovcima uoči početka sezone.

''Znamo da nismo u istoj poziciji kao prije godinu dana, ali smo se ohrabrili rezultatom na zadnjem testiranju u Bahreinu'', kazao je Symodns. ''Postoji još prostora za poboljšati bolid i znamo što trebamo napraviti. Zadovoljni smo napretkom R27 bolida od siječnja kad je prvi put izišao na stazu i osjećamo da smo se zaista pomakli.''

Symonds dodaje da postoji frustracija u momčadi što nisu na vrhu kao protekle dvije godine, ali vjeruju u napredak i povratak na vrh. Englez smatra kako Ferrari predvodi ostale momčadi, a da ih slijedi McLaren na drugom mjestu. BMW i Renault su, prema Symondsu, izjednačeni na trećoj poziciji.

Renault u Australiji ne bi trebao imati problema: ''Mislim da bi bolid trebao dobro ići u Melbourneu. Staza zahtjeva automobil sposoban brzo mijenjati smjer i koji je dobar na kočnicama. Naš bolid je imao dobre nastupe tamo proteklih godina pa ne bi smjeli imati problema'', završio je Symonds.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolFormula 1

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!