Automoto

Sve je isto kao lani (jučer)

Hrvoje Bošnjak • nedjelja, 01.04.2007.

Eto, i prvo izdanje relija Portugal nakon 2001. godine završilo je kao što je i počelo, barem što se tiče poretka prvih pet vozača. Sebastien Löeb mirnom je vožnjom trećeg dana na pristojnoj razdaljini ostavio Marcusa Grönholma koji još uvijek u ukupnom poretku ima dva boda prednosti…

Ali, ukoliko C4 nastavi ovoliku dominaciju na makadamu, a znamo i koliko je brz na asfaltu, mišljenja smo da će Seb Löeb bez ikakvog problema osvojiti svoj četvrti uzastopni naslov svjetskog prvaka.

Momčad Citroën Sporta malo će teže ostvariti ovakav poduhvat u momčadskoj konkurenciji, obzirom da su oba Fordova vozača redovito brža od drugog Citroënovog, mladog Danija Sorda, a to je bio slučaj i na ovom reliju.

Vezane vijesti

Subaru, moramo reći nažalost, još uvijek nije dovoljno brz za Fordove i Citroëne, ali isto tako, mora se reći da imaju problem privikavanja i na BF Goodrich gume, obzirom da su tek od ove sezone obuveni u iste, a sljedeće godine vrlo bi lako mogli biti opet daleko na vrhu, povratkom cijele karavane na kontroliranu Pirelli obuću.

Petter Sol berg, osvojio je četvrto mjesto, bez realne šanse da zaprijeti podijumskoj stepenici trećeg Mikka Hirvonena, a veliko iznenađenje opet je priredio mladi, vrlo brzi Jari Matti Latvala u Stobart Fordu sa šestim mjestom, dok su Daniel Carlsson i GianLuigi Galli osvojili dva zadnja mjesta koja nose bodove, i to u vrlo vremešnim, ali očito još uvijek vrlo brzim Citroën Xsarama WRC.

Poredak na kraju relija:
1. S. Löeb (FRA/Citroën) 3:53:33.1
2. M. Grönholm (FIN/Ford) + 37.1
3. M. Hirvonen (FIN/Ford) + 2:08.1
4. P. Solberg (NOR/Subaru) + 3:13.9
5. D. Sordo (ŠPA/Citroën) + 5:05.3
6. J. Latvala (FIN/Ford) + 5:44.9
7. D. Carlsson (ŠVE/Citroën) + 8:13.2
8. G. Galli (ITA/Citroën) + 9:39.6
9. H. Solberg (NOR/Ford) + 11:12.4
10. M. Stöhl (AUT/Citroën) + 12:46.0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolWRC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!