Automoto

Neuhvatljivi Stoner

Ante Kojundžić • nedjelja, 06.05.2007.

Četvrtu utrku sezone MotoGP prvenstva osvojio je Australac Casey Stoner kojemu je ovo treća pobjeda u sezoni, a druga za redom nakon pobjede na VN Turske. Motociklist Ducatija je bio bolji od Valentina Rossija (Yamaha) koji nije uspio kapitalizirati najbolju startnu poziciju…

John Hopkins (Suzuki), koji je krenuo s drugog mjesta, pojurio je naprijed nakon što su se upalila zelena svjetla i poveo utrku, ali ne za dugo - već nakon nekoliko zavoja Rossi preuzima vodstvo. U prvom krugu još se mogao vidjeti sudar između Španjolca i Brazilca, Tonija Eliasa i Alexa Barrosa nakon čega je ovaj prvi odustao.

Vodstvo Rossija nije dugo potrajalo jer ga je u drugom krugu prestigao mladi Stoner i najavio borbu za pobjedu. Nakon par krugova Dottore je krenuo u lov na Australca i borba između ove dvojice je mogla početi.

Vezane vijesti

Napadi bivšeg svjetskog prvaka donijeli su mu vodstvo samo na trenutke, na ulazu u zavoj povede, ali Ducati izbije naprijed na izlasku. U 16. krugu Talijan je krenuo na sve ili ništa - prestigao je Stonera, no jako je kasno kočio i na kratko izletio sa staze te izgubio i prvo i drugo mjesto.

Drugu poziciju je lako vratio, Hopkins mu nije stvarao probleme, ali do Stonera više nije mogao jer je vremenska razlika bila prevelika. Poslije 22 kruga uzbudljive utrke Casey Stoner prvi prolazi ciljem i slavi pobjedu koja mu donosi povećanje prednosti u ukupnom poretku prvenstva za 15 bodova.

I u Turskoj i u Kini Rossi je krenuo s najbolje startne pozicije, ali do pobjede nije došao. Talijan se mora pomiriti s drugim mjestom i nadati se boljem rezultatu na sljedećoj utrci u Francuskoj. Posljednje mjesto na podiju osvojio je John Hopkins vozeći se cijelo vrijeme s vodećim dvojcem, no nije imao brzine da bi ugrozio njihove pozicije.

Dani Pedrosa (Honda) pomalo gubi kontakt s vodećima, Španjolac je ovu utrku završio na četvrtom mjestu, a bodovni zaostatak za vodećim Stonerom iznosi ?? bodova. Iza Danija slijede dva Talijana, Marco Melandri (Honda) ciljem je prošao kao peti, a Loris Capirossi (Ducati) je utrku završio na šestoj poziciji.

Slijede Chris Vermeulen (Suzuki), Randy de Puniet (Kawasaki), Alex Hoffman (Ducati) i Carlos Checa koji kompletira prvih deset. Svjetski prvak Nicky Hayden je utrku završio na 12. mjestu uz napomenu kako je i on sudjelovao u incidentu u prvom krugu što mu je nepovratnu uništilo priliku za iole bolje rezultat u Kini.

Rezultati utrke:
1. C. Stoner (AUS/Ducati) 44:12.891
2. V. Rossi (ITA/Yamaha) + 3.036
3. J. Hopkins (SAD/Suzuki) + 6.663
4. D. Pedrosa (ŠPA/Honda) + 14.090
5. M. Melandri (ITA/Honda) + 17.276
6. L. Capirossi (ITA/Ducati) + 26.256
7. C. Vermeulen (AUS/Suzuki) + 26.591
8. R. De Puniet (FRA/Kawasaki) + 27.025
9. A. Hofmann (NJE/Ducati) + 28.108
10. C. Checa (ŠPA/Honda) + 32.957
11. C. Edwards (SAD/Yamaha) + 35.053
12. N. Hayden (SAD/Honda) + 37.327
13. S. Guintoli (FRA/Yamaha) + 50.705
14. A. Barros (BRA/Ducati) + 55.264
15. K. Roberts (SAD/KR) + 57.736
Nisu završili:
16. S. Nakano (JAP/Honda)
17. M. Tamada (JAP/Yamaha)
18. T. Elias (ŠPA/Honda)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!