Nogomet

PSG nikako da krene

Maja Giljanović • nedjelja, 17.12.2006.

U terminu neuobičajenom za francusku ligu, 15 sati, svoj su susret 18. kola odigrali Paris SG te Nice u kojem je ekipa Guya Lacombea ponovno razočarala...

Naime, nakon uspjeha protiv Panathinaikosa u Ligi UEFA (4:0) i prolasku u šesnaestinu finala u kojem se sastaju s AEK- om, Parižani su izveli identičnu postavu nadajući se pobjedi i bijegu iz opasne zone. Najgora sezona u povijesti kluba, međutim, nastavljena je i nakon gostovanja momčadi koja nije okusila slast pobjede već sedmo kolo zaredom.

Mjesec dana nije bilo domaćeg nogometa na Parku prinčeva, a još se uvijek osjećaju posljedice nereda koji su uslijedili nakon poraza od Hapoela: tribina Boulogne je još uvijek zatvorena, gostujućim navijačima nije dopušten organiziran dolazak u glavni grad, a 2000 specijalaca čuva malobrojne gledatelje. Susret je, inače, kvalitetom posve razočarao: vrijedi izdvojiti tek 18. minutu i prigodu Mendyja, a najtragičnije je što PSG može čak biti i zadovoljan osvojenim bodom jer u 25. u izglednoj je šansi zaustavljen Kone zbog nepostojećeg ofsajda, a u 59. te 79. Moussilou u dva navrata ne uspijeva svladati Landreaua. Peterostruki odnosno već se sa sigurnošću može reći i šesterostruki uzastopni prvak Francuske doslovce je pregazio drugoplasiranu momčad prvenstva...

Auxerre je, pak, nakon razočaravajućeg ispadanja iz Europe ugostio Lorient koji je nakon skalpova OM- a te PSG- a tražio svoju treću ovosezonsku gostujuću pobjedu. Gosti su i poveli u 14. minuti golom Gignaca te je isti igrač zamalo neprecizan u 20. za podebljanje vodstva. U 22. stiže kazna i Auxerre izjednačava preko reprezentativca Obale Bjelokosti, Akalea. Pobjedonosni gol u 54. postiže, već po ove sezone ustaljenom običaju, Poljak Jelen.

U posljednjoj utakmici kola, Lyon je stigao u goste momčadi koja je nanizala devet utakmica bez poraza (1. listopad) i nadala se iskoristiti izostanak čak četvorice napadača lavova te eventualno smanjiti zaostatak na podnošljivi(ji)h 11 bodova. Obrana domaćina koja se uoči susreta dičila s tek dva primljena gola na svom Felix-Bollaertu te uopće momčad koja je na svom terenu u devet utakmica ubilježila šest pobjeda i tri remija, međutim, je unatoč neigranju Wiltorda, Carewa, Freda te Benzeme u potpunosti deklasirana. Krenulo je u 23. minuti kada je Juninho načeo Itandjea iz slobodnog udarca sa 30 metara.

Samo minutu poslije Squillaci je zamalo neprecizan, ali podebljanje vodstva stiže već u 34. Juninhov ubačaj i slabu reakciju Lensove obrane spretno koristi Malouda te Lyon po prvi put od starta prvenstva postiže dva gola u prvom poluvremenu. U 50. minuti, Juninho ponovno započinje akciju iz koje je ovaj put precizan Cris, a u 62. sveprisutni Brazilac postiže svoj drugi pogodak večeri (sedmi prvenstveni). Bodovna razlika raste li raste te sad već iznosi ogromnih 17 bodova, a utjehu momčad Francisa Gillota može pronaći u plasmanu u šesnaestinu finala Lige UEFA (Panathinaikos) te ostanku na drugoj poziciji koja direktno vodi u Ligu prvaka (ispred zahuktalog Saint Etiennea).

Rezultati, 18. kolo:
PSG - Nice 0:0, Auxerre - Lorient 2:1, Lens - Lyon 0:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!