Nogomet

PSV povećao prednost na jedanaest bodova

Hrvoje Rafaelić • nedjelja, 31.12.2006.

Danijel Pranjić odradio je svih 90. minuta u domaćem remiju s FC Utrechtom, Ajax je u gostima spašavao bod u posljednjim minutama utakmice...

Heerenveen je na domaćem terenu igrao s Utrechtom 0:0. Domaćini su mogli povesti odmah u šestoj minuti kada Pranjić ubacuje za za Afonsa Alvesa, ali domaći napadač nije iskoristio priliku kada se sam našao u srcu gostujućeg šesnaesterca. Samo nekoliko minuta kasnije ponovno Pranjić ubacuje za Alvesa, ali on niti iz drugog pokušaja ne uspijeva zabiti.

Domaći su nastavili napadati i već u 15. minuti preko Danca Poulsena imaju novu priliku za vodstvo, ali niti tu se ne trese gostujuća mreža. Nakon toga igra se razvodnila da bi prva prava prilika došla tek u 78. minuti kada na scenu po tko zna koji put stupaju Pranjić i Alves, ali napadača Heerenveena opet zaustavlja jako dobri Michel Vorm na vratima gostiju.

PSV grabi velikim koracima prema novom naslovu prvaka pobjedom protiv Den Haaga. Domaćini do vodstva dolaze već u 33. minuti preko bivše Barcelonine zvijezde Patricka Kluiverta. PSV udvostručuje vodstvo početkom drugog poluvremena, točnije u 48. minuti, preko Jefferson Farfana. Gosti smanjuju u 78. minuti preko Wesley Verhoeka za konačnih 2:1 i novo slavlje PSV-a.

Ajax je u 80. minuti golom Gabrija uspio otići neporažen iz Nijmegena. Ajax je poveo u 62. minuti preko Kenneth Pereza nakon što ga je u 16-ercu pronašao Ryan Babel. 15 minuta kasnije NEC dolazi do izjednačenja preko Dennebooma, a samo tri minute kasnije dolazi do totalnog preokreta nakon što Barreto izvodi slobodan udarac i pronalazi glavu Petera Wisgerhofa. Goste spašava već spomenuti Gabri samo nekoliko minuta nakon vodstva domaćina.

Sparta je na domaćem terenu pobjedila Twente sa 3:0 dok je RKC Waalwijk izgubio 2:0 od FC Groningena.

Eredivisie liga, 20 kolo: Heerenveen - Utrecht 0:0, PSV - ADO Den Haag 2:1, NEC - Ajax 2:2, RKC - Groningen 0:2, Sparta - Twente 3:0,

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!