Nogomet

"Van Persie može biti najbolji na svijetu"

Branimir Korać • nedjelja, 31.12.2006.

Izbornik nozizemske reprezentacije Marco Van Basten pun je hvale za mladog napadača Arsenala Robina Van Persieja. Van Basten za Van Persieja smatra da, ni manje ni više, može biti najbolji igrač svijeta...

Robin Van Persie na kraju 2006. godine dobio je najljepši mogući kompliment. Izbornik reprezentacije i jedan od najvećih napadača Nizozemske u povijesti Marco Van Basten proglasio je Van Persieja potencijalno najboljim igračem svijeta u budućnosti. Van Basten je oduševljen mogućnostima zvijezde Arsenala i smatra kako uz pravilan rad ima priliku postati svjetskim igračem broj jedan.

"Robin posjeduje sav potencijal za postati najbolji na svijetu. Osim toga vodi ga i Arsene Wenger koji će mu pomoći da se do kraja razvije u velikog igrača. Ono što je najvažnije, Robin uz veliki potencijal ima i želju za radom i napretkom i to je presudno. Uoči SP-a u Njemačkoj nisdam mislio kako će igrati glavnu ulogu, ali na pripremama me oduševio i postao opcija broj jedan", kaže Van Basten.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Van Persie je uzvratio Van Bastenu pohvalu kazavši kako ga je upravo Van Basten naučio da mora biti momčadski igrač. "Van Basten i Wenger su najzaslužniji za moj napredak. Prije dolaska u Arsenal bio sam individualac, malo sam igrao za momčad, ali Arsene i u reprezentaciji Marco pokazali su mi pravi put. U tijesnim mečevima nisam znao odigrati pametno u trenucima kada nema prostora za ekshibiciju, tek sam kasnije uz taktičku obrazovanost to naučio", priznaje Van Persie.

Česte usporedbe s Dennisom Bergkampom Van Persie odbacuje. "Pitajte me za deset godina da li sam nasljednik Denisa u Arsenalu. Danas to još nisam", kaže Van Persie.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!