Nogomet

Kanu se nada povratku u Ajax

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.01.2007.

Napadač Portsmoutha i nigerijske reprezentacije Nwankwo Kanu odlučio je napustiti Englesku. Njegova odluka je konačna i o tome je već obavijestio Harryja Redknappa. Nova destinacija, prema njegovoj želji, bio bi Ajax...

Iako igra sjajno ove sezone, s devet golova predvodi strijelce Portsmoutha, Nwankwo Kanu izričito traži da ga puste iz kluba. Nigerijski napadač sanja povratak u Ajax gdje b pokušao još jednom doći do naslova prvaka Europe. U zanimljiv projekt uključio je i Edgara Davidsa kao i još nekolicinu bivših Ajaxovih igrača, te bi zajedničkim snagama pokušali vratiti Ajax u vrh europskog nogometa.

"Želim se vratiti u Ajax. Portsmouth bi mi trebao biti zahvalan na svemu što sam učinio te mi dopustiti odlazak. Očekujem Ajaxovu ponudu, a o tome sam već diskutirao s nekolicinom bivših suigrača. Uvjereni smo da možemo stvoriti onu sjajnu atmosferu i obnoviti uspomene te napraviti veliki rezultat", tvrdi Kanu.

Redknapp bi ga bio spreman pustiti za oko četiri i pol milijuna funti, a osim Kanua Portsmouth bi mogao napustiti i Sol Campbell. Za odličnog stopera zainteresiran je Chelsea koji ima upravo na stoperskoj poziciji velikih problema s izostancima igrača i traži hitno rješenje. "Ako ode i Sol, u velikoj sam nevolji", kratko je prokomentirao Redknapp koji je doveo Portsmouth do sjajnog šestog mjesta u dosadašnjem dijelu sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!