Nogomet

Essien, Eto'o i Drogba

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 01.01.2007.

Afrički nogometni savez objavio je danas imena triju nogometaša koji će konkurirati za nagradu najboljeg afričkog nogometaša za 2006. godinu. Očekivano, na popisu su Michael Essien, Samuel Eto'o i Didier Drogba...

Danas je Afrički nogometni savez objavio između koja tri nogometaša će izbornici 53 afričke reprezentacije moći birati onog najboljeg za proteklu godinu. Iznenađenja nema, na popisu će se tako naći dva člana engleskog Chelseaja i jedan član španjolske Barcelone.

Michael Essien (Gana), Samuel Eto'o (Kamerun) i Didier Drogba (Obala Bjelokosti) mogu se nadati tituli najboljeg nogometaša Afrike u protekloj godini, iako i oni slabije upućeni u afrički nogomet s velikom dozom sigurnosti mogu ustvrditi da će se ipak prava borba voditi između Eto'oa, koji je slavio protekle tri godine i Drogbe, dok je Essien ovdje tek kako bi popunio mjesto.

Sa završne liste ispao je dvostruki pobjednik ranijih godina, Nwankwo Kanu (1996. i 1999.), baš kao i Egipćanin Mohamed Abou-Treka, jedini nogometaš koji nastupa u Africi, a da je u posljednje vrijeme na ovom izboru mogao konkurirati svojim kolegama iz Europe.

Spomenimo i da je posljednji put nogometaš koji je proglašen najboljim afričkim igračem, a da je ujedno u to vrijeme i igrao u nekoj od afričkih država bio Mohamed Timoumi daleke 1985. godine.

Slavljenik će biti otkriven 1. ožujka na gala svečanosti u prijestolnici Gane, Accri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!