Nogomet

Budanova Parma na aukcijsku prodaju

Zoran Zdelar • utorak, 02.01.2007.

Talijanska Parma, čiji je član i hrvatski reprezentativac Igor Budan, trebala bi za dvadesetak dana dobiti novog vlasnika. Nekad snažna Parma biti će prodana na aukcijskoj dražbi...

Talijanski prvoligaš Parm, nekad je bio u samom vrhu talijanskog i europskog nogometa, a danas grca u dugovima. Parma se nalazi u katastrofalnoj situaciji, trenutno je na pretposljednjem mjestu Serie A, a od samog začelja dijeli ih tek tri boda prednost nad Ascolijem.

Uzrok katastrofalnog stanja u Parmi nije nepoznat, rezultat svega toga je bankrot industrijskog giganta Parmalata u prosincu 2003. godine i otada Parmom rukovodi privremena uprava.

Ipak, svjetlija budućnost nazire se već za manje od mjesec dana pošto će Parma biti prodana. "Parma će biti prodana na aukcijskoj dražbi već ovog mjeseca, a nadamo se da će se cijeli posao obaviti što prije kako bi novi vlasnik imao dovoljno vremena za iskoristiti posljednje dane prijelaznog roka koji završava 31. siječnja. Zainteresiranih kupaca ne nedostaje.", otkrio je generalni direktor Roberto Cappelli.

Protekle godine novi vlasnik Parme umalo je postao prethodni predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz, no on je u posljednjem trenutku povukao svoju ponudu iz još uvijek nepoznatih razloga.

Zasad nije poznato kolika će biti početna cijena na aukciji, no Cappelli je potvrdio da će se raditi o iznosu manjem od 27.5 milijuna eura. Za Parmu trenutno nastupa i to iznimno uspješno hrvatski reprezentativac Igor Budan koji je stigao na posudbu iz Palerma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!